Policijsko poročilo PU Celje: 28. 9. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometni nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek, zanjo pa so izvedeli včeraj. V prometni nesreči se je huje poškodoval 52-letni  voznik motornega kolesa.

Prometna nesreča se je zgodila v ponedeljek popoldne v križišču Krekovega trga in Cankarjeve ulice v Celju. 52-letni voznik motornega kolesa, ki je  pripeljal iz smeri Laškega, je na sredinskem prometnem pasu, zaradi prekratke varnostne razdalje, trčil v pred seboj stoječe vozilo, ki ga je vozila 43-letna voznica. Udeleženca sta se na kraju nesreče pogovorila in sporazumela o krivdi. Zaradi posledic prometne nesreče je voznik motornega kolesa včeraj iskal pomoč v celjski bolnišnici, kjer so ugotovili, da je huje poškodovan. Voznica osebnega vozila se je v prometni nesreči lažje poškodovala.

Sicer so policisti včeraj na Celjskem in Koroškem obravnavali dvanajst prometnih nesreč. Enega voznika so pridržali, ker je vozil pod vplivom alkohola, dvema pa so zasegli vozili.

V Šoštanju so policisti obravnavali drzno tatvino. Neznani storilec, ki je po hišah prodajal posodo, je izkoristil nepazljivost zakoncev in jima iz omare ukradel večjo vsoto denarja ter pobegnil iz hiše. S kraja dejanja se je odpeljal z belim vozilom ljubljanskega registrskega območja.

V Ribnici na Pohorju so neznanci s smučišča ukradli več električnih kablov z vtikači, ki so povezovali snežne topove. Povzročena škoda je ocenjena na dobrih 1.500 €.

V Celju so policisti včeraj obravnavali tatvino kolesa. Neznani storilec je gorsko kolo, vredno okoli 500€, ki ni bilo zaklenjeno, odpeljal z dvorišča Kovinarske ulice.