Policijsko poročilo PU Celje: 29. 12. 2011


Policisti PU Celje poročajo, da se je na celjskih in koroških cestah v minulih 24-ih urah zgodilo devetnajst prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba huje ranila in ena lažje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so občani trinajstkrat zaprosili za posredovanje policije. Javni red in mir je bil devetkrat kršen na javnih krajih in štirikrat v zasebnih prostorih. Eden izmed kršiteljev, ki se kljub prisotnosti policistov ni pomiril, je bil pridržan v Ravnah na Koroškem. Nasilnežu, ki je izvajal nasilje v družini, so policisti PP Radlje ob Dravi izrekli  ukrep prepovedi približevanja.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti v svoje evidence pripisali enajst novih kaznivih dejanj, med katerimi so štiri tatvine, vlom, poškodovanje tuje stvari in še pet kaznivih dejanj z ostalih področij kriminalitete.

Policisti znova opozarjajo, naj vaša vozila ne bodo razstavni prostor, vabljivih predmetov ne puščajte na ogled vsem, zaklepajte svoja stanovanja in če ste oziroma boste na cesti, pazite na svoja ravnanja in ravnanja drugih. Bodite v prometu strpni, pozorni in nikar prehitri. Če boste uživali alkohol, svoje vozilo rajši pustite v garaži ali na parkirnem prostoru. Vožnjo vedno prilagodite razmeram na cesti, še posebej kadar so te mokre in spolzke.