Policijsko poročilo PU Celje: 3. 1. 2012


Kot vsak delovnik v prejšnjem letu, vas bodo policisti PU Celje tudi letos seznanjali z dogodki, ki so zaznamovali dogajanje na območju, ki ga PU Celje pokriva.

Žal se že v prvem poročilu policisti ne morejo izogniti poročanju o prometni nesreči, v kateri je zadnji dan lanskega leta umrl 64-letni kolesar.

Prometna nesreča se je zgodila v soboto, okoli 14. ure, na glavni cesti izven naselja Šmartno pri Slovenj Gradcu. Nesreča se je zgodila, ko je 64-letni kolesar pripeljal do križišča s prednostno cesto in zapeljal na vozišče. V tistem trenutku je po prednostni cesti iz smeri Mislinje proti Slovenj Gradcu pripeljal 32-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v levi bočni del kolesarja. Slednjega je najprej odbilo na pokrov motorja, nato pa še v vetrobransko steklo vozila. Kolesar je umrl na kraju prometne nesreče.

V petek so policisti v Ravnah na Koroškem obravnavali tatvino dveh prenosnih računalnikov. Storilec jih je ukradel iz odklenjenega avtomobila. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za dobrih 1.600 €.

V soboto so policisti na Novem trgu v Celju obravnavali vlom v osebno vozilo. Lastnik pogreša navigacijo, vredno okoli  300 €.

V soboto ponoči so policisti na Proseniškem obravnavali vlom v  počitniško hišo. Pogrešajo kotno brusilko in dve kosilnici na nitko.

Tudi v nedeljo ni manjkalo vlomov. Nekaj minut čez polnoč je storilec vlomil v prostore servisa na Lavi in ukradel več motornih žag različnih znamk. Lastniku je povzročil za dobrih 5.000 € materialne škode. .

Na Smrekarjevi ulici v Celju je bilo v nedeljskih večernih urah vlomljeno v osebno vozilo. Lastnik pogreša navigacijo.

Včeraj zgodaj zjutraj so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Velenju. Pogrešajo bančne kartice in gotovino. Povzročeno škodo ocenjujejo na približno 1.000 €.