Policijsko poročilo PU Celje: 3. 10. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o dveh hujših prometnih nesrečah. V obeh sta bila udeležena voznika začetnika.

Prva se je zgodila v soboto ob 18.35 uri na Cesti v Rastke na Ljubnem, ko je 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz ulice Plac proti ulici Janezovo polje, na zoženem delu ceste izgubil oblast nad vozilom ter trčil v betonski robnik in nato še v vogal stanovanjske hiše. 20-letni voznik se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

V noči iz sobote na nedeljo se je v Celju v prometni nesreči huje poškodovala 20-letna sopotnica v osebnem vozilu, ki ga je vozil 20-letni voznik. Nesreča se je zgodila ko je voznik, ki je vozil po Cesti na Ostrožno iz smeri Dečkove ceste proti Ostrožnem, na odseku vozišča, kjer je hitrostna ovira, izgubil oblast nad vozilom in trčil v stanovanjsko hišo. V prometni nesreči se je huje poškodovala 20-letna sopotnica.

Minuli konec tedna so policisti na Celjskem in Koroškem pridržali trinajst voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola, osmim, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, pa so zasegli vozila.

Na avtocesti pri počivališču Lopata so v petek neznanci pod pretvezo, da je njihovo vozilo v okvari, ustavili državljana Romunije, ki jim je bil pripravljen pomagati. Pri tem so izkoristili njegovo nepazljivost in iz njegovega vozila ukradli osebne dokumente, mobilni telefon in okoli 1.500 € gotovine.

V petek so policisti v Brdcah obravnavali tatvino mešalca za beton, vrednega okoli 200 €. V Velenju pa vloma v dve vozili. Lastnika pogrešata torbi z osebnimi dokumenti, fotoaparat, USB ključ in očala.

V Bovšah  je neznani storilec v soboto ponoči ukradel nakladne nosilce, vredne dobrih 1.200 €.