Policijsko poročilo PU Celje: 3. 11. 2011


Policisti PU Celje sporočajo, da je za njimi izredno pester dan. V zadnjih 24 urah so obravnavali 21 prometnih nesreč, 23 kaznivih dejanj in 7 kršitev javnega reda in miru. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike, dvema voznikoma pa so zasegli vozili.

V prometni nesreči, ki se je včeraj okoli pol desetih dopoldne zgodila v Vojniku, se je huje poškodovala 80-letna kolesarka. Kolesarka je v križišču Celjske in Murnove ceste pri sestopanju s kolesa zaradi slabosti padla in se pri tem huje poškodovala.

V Bezovju nad Zrečami so policisti včeraj zjutraj obravnavali požar na stanovanjski hiši, kjer je zagorelo zaradi kratkega stika na toplotni črpalki. V požaru na srečo ni bil nihče poškodovan,  materialna škoda pa je ocenjena na približno 30.000 €.

Požar so policisti včeraj obravnavali tudi v Ožbaltu na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi. Do požara je prišlo v kurilnici. Najverjetneje ga je povzročila iskra iz peči, ki je zanetila ogenj na papirju, ki je bil ob peči. V požaru je nastala višja materialna škoda.

V Mežici so neznani storilci iz dveh delovnih strojev, parkiranih na gradbišču čistilne naprave, ukradli za okoli 150 € nafte.

Tatvino okoli 200 litrov goriva so policisti včeraj obravnavali  tudi na delovišču v Belih vodah.

V Vrhovem je neznani storilec iz delovnega stroja odnesel dva akumulatorja, komandno konzolo in računalnik ter povzročil za okoli 3.500 € materialne škode.

V Medlogu so policisti včeraj obravnavali tatvino palete braškega marmorja in marmornega mozaika iz zunanjega skladišča podjetja. Lastnik je oškodovan za dobrih  900 €.

V Slovenskih Konjicah je včeraj neznani storilec vlomil v osebno vozilo in odnesel sredinski del konzole in lastniku povzročil za dobrih 700 € škode.

Včeraj so policisti obravnavali tudi tatvino štirih platišč s pnevmatikami. Storilec jih je ukradel iz osebnega vozila parkiranega ob Šmartinskem jezeru. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za najmanj 1.500 €.