Policijsko poročilo PU Celje: 30. 11. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila včeraj okoli 17.35 ure na regionalni cesti izven naselja Prihova, v neposredni bližini podjetja Elkroj, na območju Policijske postaje Mozirje. V prometni nesreči je bil hudo poškodovan 71 letni pešec.

Neznani voznik neznane znamke in tipa vozila je včeraj okoli 17.35 ure vozil iz smeri Spodnje Rečice proti Mozirju. V neposredni bližini podjetja Elkroj je na ravnem delu vozišča z zunanjim desnim vzvratnim ogledalom vozila trčil v pešca, ki je  hodil ob desnem robu vozišča in sicer proti naselju Spodnja Rečica. Pešec je padel na travnik ob desnem robu vozišča, neznani voznik pa je s kraja odpeljal, ne da bi poškodovanemu nudil prvo pomoč. Poškodovanega pešca je ob vozišču našla ležati neznana voznica, ki ga  je odpeljala v Zdravstveni dom Nazarje. Zaradi hudih poškodb so ga v nadaljevanju odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Neznanega voznika, ki je povzročil prometno nesrečo, kot tudi vse občane, ki so prometno nesrečo videli ali o njej karkoli vedo policisti pozivajo, da jim podatke sporočijo na telefonsko številko 113 oziroma anonimno številko policije 080 12 00.

Poleg omenjene so policisti včeraj obravnavali še enaindvajset prometnih nesreč.

To jutro so ceste na Celjskem in Koroškem mokre in spolzke, zato policisti voznike opozarjajo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na voziščih.

Med kaznivimi dejanji policisti tokrat izpostavljajo vlom v stanovanjsko hišo na območju Laškega, od koder je neznani storilec včeraj odnesel za okoli 1.000 € zlatnine.