Policijsko poročilo PU Celje: 30. 12. 2011


Zadnje letošnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o tragični prometni nesreči, v kateri je danes ponoči umrl 48-letni romunski državljan, sopotnik v vozilu. Prometna  nesreča se je zgodila okoli enih zjutraj na avtocesti, tik pred tunelom Pletovarje, v smeri proti Mariboru. V prometni nesreči je bilo udeleženih več vozil, zaradi česar je bila avtocesta v smeri proti Mariboru dlje časa v celoti zaprta. Ogled kraja prometne nesreče in preverjane okoliščin vzroka prometne nesreče še nista zaključena, zato bodo policisti o podrobnostih obvestili kasneje.

Poleg omenjene prometne nesreče so jih policisti včeraj obravnavali še trinajst. V Žalcu, na Savinjski cesti, se je včeraj okoli 17.40 huje poškodoval 54-letni pešec, ki je na  označenem in osvetljenem prehodu za pešce pravilno prečkal vozišče. V pešca je z osebnim vozilom trčil 28-letni voznik, ki je vozil iz smeri Ulice Heroja Staneta proti Šlandrovemu trgu.

Mirneje kot na področju cestnega prometa je bilo včeraj na področju kriminalitete. Policisti so obravnavali deset kaznivih dejanj. Med njimi tudi vlom v gostinski lokal v Petrovčah. Storilec je odnesel menjalni denar in več cigaret.

Na Škapinovi ulici v Celju so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Pogrešajo dve kolesi, vredni dobrih 2.500 €.

Kot je v prazničnih dneh v navadi, se nekateri najbrž ne boste mogli upreti uporabi pirotehničnih izdelkov. Uporabljajte jih tako,  da bo uporaba varna in čim manj moteča za okolico in spoštujte dejstvo,  da uporaba pirotehničnih izdelkov ni  vsem všeč,  kar še posebej velja za starejše ljudi in bolnike.

Ob tej priložnosti policisti PU Celje želijo vedre in varne praznične dni in vse dobro v novem letu.