Policijsko poročilo PU Celje: 30. 9. 2011


Zadnje septembrsko policijsko poročilo tega delovnega tedna policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila nekaj minut čez 16. uro na lokalni cesti Ložnica pri Žalcu – Velika Pirešica. Povzročil jo je neznani voznik osebnega avtomobila znamke PEUGEOT 407, temno modre barve, limuzina ali coupe izvedbe, ki je  zapeljal na levo smerno vozišče in  je z levim bokom oplazil nasproti vozeč osebni avtomobil. Na omenjenem vozilu bi lahko bili sledovi bele barve. Vse, ki ste prometno nesrečo videli ali o njej karkoli veste policisti prosijo, da pokličete na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00.

Včeraj nekaj čez 18. uro so policisti na cesti Celje–Laško, izven naselja Košnica, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 22-letni voznik motornega kolesa, 28-letni voznik osebnega vozila pa lažje. Prometna nesreča se je zgodila, ko je voznik osebnega avtomobila, ki je pripeljal iz smeri Košnice, v križišču polkrožno obračal vozilo in je zaprl pot motoristu, ki je v križišče pripeljal iz nasprotne smeri. Motorist je  s prednjim delom motornega kolesa silovito trčil v zadnji desni bok osebnega avtomobila, ki se je prevrnilo na streho. Voznik motornega kolesa se v trčenju in pri padcu hudo poškodoval, voznik osebnega vozila, pa lažje.

Na Škapinovi ulici v Celju so policisti obravnavali tatvino okoli 30 litrov goriva iz tovornega avtomobila. Neznani storilci so v rezervoar izvrtali luknjo in ukradli gorivo. Lastniku avtomobila so napravili za dobrih 400 € škode.

V Zgornjem Tinskem pa so policisti obravnavali vlom v zidanico. Neznani storilec je odprl pipe na sodih, in iz njih spustil dobrih 1.700 litrov mošta in okoli 300 litrov kisa. Lastniku je povzročil za najmanj 2.500 € materialne škode.