Policijsko poročilo PU Celje: 5. 1. 2012


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki s področja cestnega prometa in sicer s prošnjo za pomoč pri razjasnitvi okoliščin prometne nesreče, ki se je zgodila včeraj ob pol šestih zjutraj, v križišču Čopove ulice in Magistrale zahod, pri prehodu čez železniško progo v Celju.

V prometni nesreči  sta bila udeležena voznik rumenega  osebnega avtomobila Renault Megane in voznica sivega  Renault Clia.

Voznik Renault Megana je pripeljal iz smeri Levca in vozil  v smeri Teharja. Voznica Renault Clia pa je pripeljala iz smeri Ljubljanske ceste, preko železniškega prehoda in je vozila proti Dečkovi cesti. Vozili sta v  križišču trčil, oba voznika pa trdita,  da je, ko sta pripeljala do križišča, na semaforju gorela zelena luč.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti prosijo vse, ki ste prometno nesrečo videli, da pokličete na telefonsko številko Policijske postaje Celje 54 26 400, na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 1200.

Sicer so policisti včeraj na celjskem območju obravnavali osemindvajset prometnih nesreč, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike, šestim so zasegli vozila.

S področja javnega reda in miru policisti poročajo o sedmih kršitvah, s področja kriminalitete pa o sedemnajstih kaznivih dejanj. Od tega je bilo enajst vlomov in tatvin, tri poškodovanja stvari in tri ostala kazniva dejanja.

Na Iršičevi ulici v Celju so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo. Lastnik pogreša štiri nove moške obleke.

V Zaloški Gorici, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti obravnavali vlom v skladiščne prostore podjetja. Pogrešajo več različnih električnih kablov.