Policijsko poročilo PU Celje: 5. 12. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometni nesreči, ki se je zgodila minuli petek ob 5. uri zjutraj na regionalni cesti Nazarje-Šmartno ob Dreti. V prometni nesreči se je huje poškodoval 34-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Nazarij proti Pustem Polju. Ko je izven naselja Kokarje prevozil ostri desni ovinek, je izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal  v levo izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo in obstalo na strehi.

V petek ponoči so na avtocestnem počivališču Lopata neznani storilci iz rezervoarjev dveh tovornih vozil, v lasti madžarskih državljanov, ukradli okoli 1400 litrov diselskega goriva.

V soboto ponoči je bil s parkirišča na Bevkovi ulici v Žalcu ukraden osebni avto znamke Renault Megane Grandtoure, 1,5 DCI, temno sive barve, reg.št. KR KH-407. Lastnica je oškodovana za 13.000  €.

V Preboldu, na Reški cesti, so policisti v soboto popoldne obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastniki pogrešajo več kosov zlatega nakita in gotovino. Povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 3.000€.

V nedeljo zgodaj zjutraj so policisti na Ljubljanski cesti v Celju zalotili skupino mladeničev, ki je razbijala inventar pred gostinskim lokalom. Z dejanjem so povzročili za okoli 1.000 € materialne škode.

Neznani voznik osebnega avtomobila neznanih registrskih številk in neznanega tipa,  zlato rjave barve, je v nedeljo nekaj po pol sedmi zvečer vozil osebni avtomobil po dovozni cesti iz smeri gostinskega lokala Gams in Rožice v Mozirju. Ko je pripeljal v neposredno bližino križišča dovozne ceste in mestne ulice, je z vozilom nameraval zaviti v levo pri tem pa ni upošteval prometnega zanka STOP. Ravno takrat sta po pločniku z njegove leve strani prečkale vozišče peški. Voznik je z desnim delom vozila trčil v bok ene od pešk, obe pa sta padli po vozišču. Ena od pešk se je v prometni nesreči poškodovala. Voznik je na kraju nesreče ustavil, ko sta mu peško dejali, da nista poškodovani, pa je odpeljal naprej.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti prosijo voznika, udeleženega v prometni nesreči, da se oglasi na najbližji policijski postaji oziroma pokliče na telefonsko številko 113.

Ponovno pa policisti pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči, ki se je zgodila v četrtek ob 20.35 uri na Partizanski cesti pri hišni številki  3/a v Celju. Neznana voznica osebnega vozila Volkswagen Passat, modre barve, ki je vozila iz smeri Čopove proti ulici XIV. divizije, je na prehodu za pešce trčila v 28-letno kitajsko državljanko in njenega 3-letnega otroka.

Voznica, ki je povzročila prometno nesrečo, je po trčenju na kraju ustavila in peško ter njenega sina odpeljala do njunega doma. Poškodovana peška in otrok sta kasneje poiskala pomoč v celjski bolnišnici, kjer so ugotovili, da se je 28-letna peška v prometni nesreči hudo poškodovala, njen 3-letni sin pa lažje.

Voznico, udeleženo v omenjeni prometni nesreči in vse, ki o prometni nesreči kar koli vedo, policisti prosijo, da zaradi razjasnitve okoliščin pokličejo na telefonsko številko Postaje prometne policije Celje (03) 54 26 450, na tel. številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00.