Policijsko poročilo PU Celje: 6. 10. 2011


S področja cestnega prometa Policisti PU Celje poročajo o trinajstih prometnih nesrečah, enemu pridržanju alkoholiziranega voznika in enemu odvzemu vozila.

V Stanetovi ulici v Velenju so včeraj policisti obravnavali drzno tatvino. Občanka je v stanovanje spustila neznanega moškega, ki naj bi prodajal razne stvari. Moški pa je izkoristil njeno nepazljivost in ji je ukradel večjo zlato zapestnico.

Podoben primer so policisti včeraj obravnavali tudi v Šoštanju, kjer je moški vstopil v odklenjeno stanovanje in začel občanki razkazovati stvari, ki jih je prodajal. Občanka je takoj poklicala policijo, moški pa se je ustrašil in pobegnil.

Policisti PU Celje občane znova opozarjajo, naj zaklepajo vrata hiš in stanovanj, v bivališča pa naj ne spuščajo neznanih ljudi. Če se zgodi, da neznanci kljub vsemu vstopijo v stanovanje, naj o tem takoj obvestijo policijo.

Jutri bo na Ravnah na Koroškem predstavitev športnih klubov in društev. Povabilu k sodelovanju so se odzvali tudi policisti, ki bomo mladim obiskovalcem in tudi širši javnosti predstavili svoje delo. Sodelovali bodo policisti motoristi, kolesarji, vodniki službenih psov, policisti gorske policijske enote in drugi. Jutrišnjega  športnega projekta na Ravnah na Koroškem se bosta udeležila tudi vrhunska športnika zaposlena v policiji atletinja-metalka kopja Martina Ratej ter judoist Rok Drakšič. Prireditev bo potekala v športnem parku na Ravnah, v primeru slabega vremena pa v športni hali Prežihovega Voranca.