Policijsko poročilo PU Celje: 7. 10. 2011


V minulih 24. urah so bili policisti na cestah celjske in koroške regije obveščeni o 24-ih prometnih nesrečah. V petih prometnih nesrečah, ki so se  končale s telesnimi poškodbami, se je sedem oseb lažje telesno poškodovalo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti za najmanj šest ur pridržali enega vinjenega voznika ter zaradi hujših prometnih prekrškov zasegli dve vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so morali policisti posredovati trinajstkrat in sicer sedemkrat na javnem kraju in  šestkrat v zasebnih prostorih.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti obravnavali devetnajst kaznivih dejanj. Od tega en vlom, 9 tatvin, 2 poškodovanji tuje stvari, 3 nasilja v družini, ter 4 ostala kazniva dejanja.

Vlomljeno je bilo v poslovne prostore enega izmed podjetij v Celju, kjer pa ni bilo nič odtujenega. V Velenju so policisti obravnavali drzno tatvino. 88 letna gospa je bila na poti iz trgovine domov. Do nje sta se pripeljala dva neznanca in ji ponudila prevoz do njenega doma v katerega je gospa privolila. Ko so prišli domov, sta ji pričela ponujati v prodajo posodo, med tem pa sta ji odtujila več kosov zlatega nakita.