Policijsko poročilo PU Celje: 7. 11. 2011


Po poročanju PU Celje je za policisti celjskega območja razmeroma miren vikend. Pregled dogajanja začenjajo s kriminaliteto.

V soboto so bili policisti obveščeni, da je v zadnjih parih dneh neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Medlogu in ukradel daljnogled in nekaj pijače.

V Vojniku, na cesti Talcev, so policisti v soboto obravnavali vlom v počitniško hišico. Lastnik pogreša šotor, radio in dve spalni vreči.

V Pristavi, na območju Črne na Koroškem, je neznani storilec v soboto ponoči vlomil v lokal in ukradel za okoli 180 € različnih cigaret.

V soboto, nekaj pred 19. uro zvečer, so bili policisti obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju v Dekmanci. Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da  je najprej  zagorel »wap«, nato pa se je ogenj razširil na objekt in dva traktorja. V požaru povzročena škoda je ocenjena na 30.000 €.

V nedeljo, malo pred poldnevom, so bili policisti obveščeni o tatvini nafte. Storilec jo je ukradel iz tovornega vozila češkega državljana, parkiranega na avtocestnem počivališču Lopata.

V Tomaški vasi, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, so policisti včeraj obravnavali tatvino delovne vibra plošče, vredne najmanj 1.000 €.

Minuli vikend na Celjskem in Koroškem policisti niso obravnavali hujših prometnih nesreč. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  sedem voznikov osebnih vozil, eno voznico osebnega vozila in enega kolesarja. Devetim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

V noči iz petka na soboto so policisti Postaje prometne policije Celje na avtocesti A1 izvajali poostren nadzor cestnega prometa.  Ustavili so 517 vozil,  352 voznikov so preizkusili z alkotesti. Ugotovili so, da je sedem voznikov vozilo pod vplivom alkohola. Najvišja ugotovljena stopnja alkoholiziranosti je bila 0,55 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg že navedenega so ugotovili še, da sta dva voznika po avtocesti vozila brez vinjete, eden pa je kršil določila zakona o tujcih.