Policijsko poročilo PU Celje: 8. 12. 2011


Po poročanju policistov PU Celje se je na cestah celjske in koroške regije v zadnjih 24-ih urah zgodilo trinajst prometnih nesreč. V eni nesreči se je eden izmed udeležencev lažje telesno poškodoval, vse ostale nesreče pa so imele za posledico le zvito pločevino in škodo na cestnih objektih. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali tri voznike, trem voznikom pa so zaradi hujših prekrškov ali večkratnih kršitev cestnoprometnih predpisov zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti opravili šest intervencij. Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih. Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti v svoje evidence zabeležili deset novih kaznivih dejanj, med katerimi sta dva vloma, dve poškodovanji tuje stvari, primer ponarejanja denarja in še pet kaznivih dejanj z drugih področij kriminalitete.

Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo v Celju, nepridipravi pa so odtujili nekaj kosov zlatega nakita in manjšo vsoto denarja. Celjski policisti so obravnavali tudi vlom v poslovni objekt v Celju, iz katerega je bila odtujena večja količina suhomesnatih izdelkov.

V zadnjem času so policisti na Celjskem obravnavali kar nekaj prometnih nesreč, ki so se končale s telesnimi poškodbami in je povzročitelj s kraja prometne nesreče pobegnil. Glede na navedeno bi vas rad ponovno opozoril na nekatera splošna pravila v prometu. Če smo udeleženi v prometni nesreči z materialno škodo, moramo počakati na kraju in si z udeleženci izmenjati podatke. Če je v prometni nesreči kdo poškodovan, je treba poklicati policijo, saj je policijski ogled prometne nesreče s telesnimi poškodbami obvezen. Pri prometni nesreči, v kateri je nastala samo materialna škoda, policijski ogled ni potreben in se lahko o krivdi dogovorita udeleženca sama. Policijski ogled prometnih nesreč z materialno škodo je potreben le takrat, če povzročitelj s kraja pobegne, noče dati svojih podatkov in podatkov o svojem vozilu ali se udeleženci ne morajo dogovoriti glede odgovornosti za nesrečo. Je pa treba takšno nesrečo prijaviti na policijo.