Policijsko poročilo PU Celje: 9. 1. 2012


Prvo poročilo tega delovnega tedna policisti PU Celje začenjajo s podatki o tragični delovni nesreči, zaradi posledic katere je v petek umrl 33-letni delavec, državljan Bosne in Hercegovine. Delovna  nesreča se je zgodila v petek okoli poldneva v podjetju na Otiškem vrhu. Pri ogledu kraja je bilo ugotovljeno, da je 33-letni delavec s pnevmatskim žerjavom dvignil okoli 1.500 kg težko ohišje rotorja in ga pral z visokotlačnim čistilcem. Ko je ohišje spuščal, se je snela veriga, tovor pa mu je padel na spodnji del telesa. 33-letni delavec je zaradi hudih poškodb v večernih urah umrl v  Slovenjegraški bolnišnici.

V soboto okoli 16.30 se je na  ulici Rista Savina v Žalcu zgodila  prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval voznik motornega kolesa. 42-letni voznik  motornega kolesa je vozil iz smeri Savinjske ceste proti Gregorčičevi ulici. Na ravnem delu vozišča je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v betonski robnik in padel po vozišču, nato pa trčil še v žičnato ograjo. V nesreči se je voznik huje telesno poškodoval.

V petek dopoldan je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Ločah, od koder je bilo odtujenih 1.500 € gotovine.

V petek, v večernih urah, so policisti vlom v stanovanjsko hišo obravnavali tudi v Gotovljah. Pogrešajo za okoli 1.000 € zlatnine.

V Rušah, na območju Žalca, je storilec v soboto iz garaže ukradel 12 metrov bakrenih odtočnih cevi  ter motorno žago in štiri aluminijasta platišča. Lastniku je povzročil za okoli 1.500 € škode.

Včeraj ponoči so policisti v Železnem obravnavali vlom v gostinski lokal. Pogrešajo za okoli 900 € cigaret, pijač ter dnevnega izkupička.