Policijsko poročilo PU Celje: 9. 12. 2011


Po poročanju policistov PU Celje se je na cestah celjske in koroške regije v zadnjih 24-ih urah zgodilo šestnajst prometnih nesreč. V eni se je eden izmed udeležencev lažje telesno poškodoval, vse ostale prometne nesreče pa so imele za posledico materialno škodo na vozilih in cestnih objektih.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali enega voznika, dvema voznikoma pa so zaradi hujših prekrškov ali večkratnih kršitev cestnoprometnih predpisov zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti opravili štirinajst intervencij. Javni red in mir je bil kršen devetkrat na javnem kraju in petkrat v zasebnih prostorih.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti v svoje evidence zabeležili sedemnajst novih kaznivih dejanj, med katerimi so štirje vlomi, štiri tatvine, dve poškodovanji tuje stvari, primer ponarejanja denarja in šest kaznivih dejanj z drugih področij kriminalitete.

Vlomljeno je bilo v osebni avto na območju Slovenj Gradca, iz vozila pa je bil odtujen avtoradio. V Žalcu je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bil odtujen LCD monitor. Celjski policisti so obravnavali vlom v klet enega izmed stanovanjskih blokov, kjer je neznani storilec odtujil dva nova kolesa v vrednosti 700 EUR.

Toliko smo za današnje poročilo povzeli iz zapisov v policijskih poročilih. Policisti vnovič opozarjajo na strpnost, pozornost in zmernost v prometu. Če boste uživali alkohol svoje vozilo rajši pustite v garaži, na parkirnem prostoru ali pa raje pokličite taksi. Svojo vožnjo vedno prilagodite razmeram na cesti, še posebej ob mokrih in spolzkih cestah. Naj vaša vozila ne bodo razstavni prostor, vabljivih predmetov ne puščajte na ogled vsem, zaklepajte svoja stanovanja in če ste, oziroma boste na cesti, pazite na svoja ravnanja in ravnanja drugih.