Poročilo Policijske uprave Celje: 11. 10. 2017 (oven jo je smrtno poškodoval, afganistanski ilegalci,…)

11. 10. 2017 10:05

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne pričenjamo z obvestilom o prometni nesreči s hudimi poškodbami.

Okoli sedme ure zjutraj je 31-letni voznik osebnega avtomobila na zaznamovanem prehodu za pešce v križišču Ceste v Trnovlje in Resljeve ulice v Celju izsilil prednost in trčil v 56-letnega pešca, ki je utrpel posebno hude poškodbe glave. Zaradi povzročitve prometne nesreče in suma vožnje vožnjo pod vplivom prepovedanih drog ali psihoaktivnih snovi bodo policisti voznika kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

V jutranjih urah so bili policisti obveščeni o vlomu v gostinski lokal ob Cesti na Dobrovo v Celju. Neznani storilec je preko noči vlomil v lokal in iz notranjosti odtujil večjo količino žganih pijač in cigaret v skupni vrednosti najmanj 700 €.

Tekom noči je bilo vlomljeno tudi v prostore zdravstvenega doma v Slovenskih Konjicah. Neznanec je iz laboratorija odtujil okoli 150 € gotovine in povzročil škodo pri vlamljanju.

Okoli pol desete ure dopoldne so bili policisti obveščeni, da je na dvorišču kmetije na Kozjem Vrhu pri Dravogradu oven napadel in hudo poškodoval 74-letno mater lastnice kmetije. Pri tem je utrpela hude poškodbe glave in zlom reber. Na kraju ji je bila nudena nujna medicinska pomoč, nato je bila z reševalnim vozilom prepeljana v Radlje ob Dravi, od tam pa s helikopterjem slovenske vojske v Univerzitetni klinični center Maribor. Zaradi hudih poškodb je okoli pol četrte ure popoldne umrla. O napadu domače živali je bil obveščen veterinarski inšpektor, ki je ustno odredil zakol ovna, ki je po napadu na pokojno sam odšel nazaj v ograjeni pašnik okoli sto metrov od hiše. Pred štirinajstimi dnevi je prav tako prišel iz ograjenega pašnika in jo napadel, vendar se ga je takrat ubranila s palico in nagnala nazaj na pašnik. O dogodku bodo policisti podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

Okoli poldneva so policisti na Pohorski ulici v Celju opravili ogled vloma v garažne prostore. Neznani storilec je na neugotovljen način odprl električna garažna vrata in iz notranjosti odtujil več kosov različnega električnega in ročnega orodja v skupni vrednosti najmanj 700 €.

V popoldanskih urah so policisti na Ulici Frankolovskih žrtev v Celju obravnavali vlom v tovorno vozilo. Neznanec je na silo odprl prednja vrata in iz notranjosti odtujil akumulatorski vijačnik, prometno dovoljenje in kartico za plačevanje goriva. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 300 €.

Okoli devetnajste ure so policisti med hojo po cesti iz Štor proti Teharjem pri Celju prijeli štiri državljane Afganistana, ki so pred tem ilegalno prestopili mejo z Republiko Hrvaško, tako da so se skrili v nakladalni prostor tovornega vozila, ki je prevažal material za Železarno Štore. Vsi štirje so zaprosili za azil, zato so jih policisti prepeljali v azilni dom v Ljubljano.

Okoli četrte ure zjutraj so bili policisti obveščeni o nesreči pri delu v enem izmed obratov Železarne Ravne na Koroškem. Po do sedaj zbranih obvestili je med običajnim nalaganjem kovinskih odpadkov v štirideset tonsko obločno peč prišlo do eksplozije vodne pare in posledičnega izteka taline. Nastala je velika materialna škoda. Ogled kraja še opravljajo.

dr. Peter Pungartnik, višji policijski inšpektor Policijske uprave Celje

macke-rasstvava-polsi

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,854 seconds.