Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 1. 10. 2020 (močno pijan povzročil nesrečo, voznik tovornega vozila skušal pobegniti policistom,…)

01. 10. 2020 11:54

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 358 klicev občanov. 86 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Prometna varnost

Včeraj  so  na  našem  območju  obravnavali  dve prometni nesreči s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in devet z materialno škodo.

Prometni nesreči s hudimi poškodbami so obravnavali na območju policijskih postaj Laško in Slovenske Konjice.

Nekaj  pred  17. uro je 62-letni voznik osebnega vozila na Orožnovem trgu v Laškem  pri vzvratni vožnji spregledal 76-letno peško in trčil vanjo. Peška se je v trčenju hudo poškodovala.

Sinoči, nekaj pred polnočjo, so prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali izven naselja Lipa. 18-letna voznica je vozila osebni avtomobil iz smeri naselja Polene proti Stranicam. Ko je pripeljala iz levega nepreglednega ovinka je izgubila oblast nad vozilom in zapeljala z vozišča ter najprej silovito trčila v travnato brežino in nato v  dve drevesi, med kateri se je vozilo zagozdilo. Voznica se je v trčenju lažje poškodovala, 15-letna sopotnica in 17-letni sopotnik pa hudo.

39-letni  voznik  tovornega  vozila, ki je vozil iz smeri Raven na Koroškem proti Prevaljam, se je včeraj v popoldanskih urah skušal izmakniti kontroli cestnega  prometa, ki sta jo izvajala policista Policijske postaje Ravne na Koroškem.  Ko  ju  je  voznik  opazil  je  zavil  na  parkirišče  bližnjega gostinskega  lokala in poskušal peš pobegniti. Policista sta ga dohitela in z  njim  izvedla  postopek.   Ugotovila  sta,  da je 39-letnik vozil v času ukrepa  prenehanja  veljavnosti  vozniškega dovoljenja, ki mu ga je izreklo Okrajno  sodišče  v  Slovenj  Gradcu.  Voznik  je  kazal  znake prisotnosti prepovedanih  drog,  vendar  je odklonil tako hitri test na droge kot  tudi strokovni   pregled.   Vozniku  so  tovorno  vozilo  zasegli,  sodišču  pa predlagali   odvzem   in   uničenje  vozila,  saj  je  39-letnik  s  svojim neodgovornim  ravnanjem  v  cestnem  prometu,  nevaren  za  druge  prometne udeležence.  Zaradi  prometnih  prekrškov  so  ga v preteklosti že večkrat obravnavali.  Nazadnje  so  ga  zaradi   istovrstnih prekrškov obravnavali sredi letošnjega septembra. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Sinoči,  nekaj  pred  21. uro, so v Celju na zahodni magistrali, v bližini križišča  s  Čopovo  ulico,  obravnavali  prometno nesrečo, ki jo je zaradi vožnje  z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola povzročil  voznik osebnega  vozila,  ki  je  trčil v vozilo voznika, ki je vozil pred njim. V trčenju  na srečo ni bil nihče poškodovan. Povzročitelj prometne nesreče je bil  krepko  pod  vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel   0,89  miligramov  alkohola  v  litru  izdihanega  zraka.  59-letnega povzročitelja  prometne  nesreče bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu.

Petim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so  včeraj zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev javnega reda in miru so včeraj devetkrat ukrepali v javnih prostorih in šestkrat v zasebnih. Enega kršitelja so pridržali.

Kriminaliteta

Na  območju  Slovenj  Gradca  obravnavajo  sum  storitve  kaznivega dejanja poškodovanje  tuje stvari. Pri žetvi koruze je voznik kombajna zapeljal  na kovinski  predmet  na  njivi,  ki  mu  je poškodoval kombajn. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 30.000 €.

S  parkirišča podjetja v Preboldu je včeraj ponoči neznani storilec ukradel osebno  vozilo  znamke  WV  Golf  5  SDI,  temno  modre barve, letnik 2006, registrskih številk CE HT 465.

V  Šoštanju  je  neznanec  vlomil  v  vrtno uto in ukradel dva avtomobilska akumulatorja ter nekaj steklenic alkoholnih pijač.

Nasilje v družini

Zaradi  suma  storitve  kaznivega dejanja nasilje v družini, so včeraj  na območju  Policijske  uprave  Celje ovadili dva moška. Izrekli so jima tudi ukrepa prepovedi približevanja.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 2,502 seconds.