Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 13. 8. 2020 (drzna tatvina, natankal in odpeljal, požar v Velenju,…)

13. 08. 2020 13:31

Na telefonsko številko 113 so na OKC PU Celje v zadnjih 24 urah sprejeli 282 klicev, od tega je bilo 78 interventnih dogodkov.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali 13 prometnih  nesreč, ena se je končala  lažjimi telesnimi poškodbami.

V Kozju so policisti vozniku  zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli kolo s pomožnim motorjem.

Tudi v Slovenskih konjicah so policisti zasegli vozilo vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kriminaliteta

Okoli 11.00 ure so bili obveščeni o drzni tatvini v Radečah.  Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do oškodovanke prišel neznani moški, ki se je izdajal za delavca Telekoma. Prosil je, če mu pokaže kje ima telefonsko omarico in jo s tem zamotil, v tem času pa je drugi neznani storilec preiskal hišo ter odtujil več kosov zlatega nakita.

Na počivališču Lopata je neznani voznik osebnega avtomobila ukrajinskih registrskih tablic natankal vozilo za 38 Eur ter se odpeljal ne da bi plačal.

V Mežici je bilo vlomljeno v poslovni prostor,  iz katerega pa ni bilo nič odtujenega.

Na Pohorski v Celju so policisti opravili ogled poškodovanja osebnega avtomobila, ki je bil parkiran na parkirnem prostoru.

V popoldanskem času je zagorelo na balkonu in ostrešju stanovanjske hiše v Šoštanju. Policisti so z ogledom kraja požara ugotovili, da je do požara prišlo zaradi kratkega stika na električni napeljavi na balkonu, požar pa se je razširil še na ostrešje. V požaru je nastalo za okoli 10.000 Eur materialne škode.

Nekaj čez polnoč je zagorelo še v garažah na Stantetovi v Velenju, kjer je zgorelo šest vozil. Evakuirali so 30 stanovalcev bloka. Eno osebo so zaradi vdihavanja dima prepeljali na pregled v ZD Velenje. Policisti in kriminalisti še opravljajo ogled in zbirajo obvestila.

Javni red in mir

Obravnavali so  4 kršitve javenga reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnih prostorih.

foto:PGD Velenje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 0,842 seconds.