Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 15. 10. 2020 (ukradli večjo količino telefonov, delovna nesreča, požar,…)

15. 10. 2020 09:01

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.urah prejeli 393 klicev občanov. 82 klicev je bilo interventnih.

Kriminaliteta

Včeraj nekaj pred sedmo uro zjutraj so bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor v Ravnah na Koroškem. Policisti PP Ravne na Koroškem so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je v poslovne prostore vlomil 31 letni moški iz Raven, kateri je iz poslovnih prostorov odtujil prenosni računalnik. Policisti so mu odtujen predmet zasegli, zoper njega bodo podali kazensko ovadbo. Prav tako bodo zoper njega podali plačilni nalog zaradi vandalizma.

Danes zjutraj nekaj po eni uri so bili obveščeni o vlomu v poslovni objekt v Šempetru v Savinjski dolini. Neznani storilec je vlomil skozi vhodna vrata in iz poslovnih prostorov odtujil večjo količino telefonskih aparatov in drugih vrednejših predmetov. Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja dejanja in o kaznivem dejanju zbirajo obvestila.

V Zrečah je neznani storilec preko noči poškodoval parkirano vozilo na katerem je razbil steklo in povzročil materialno škodo.

Policisti so na območju PU Celje obravnavali dve kaznivi dejanji Nasilje v družini in izrekli dva ukrepa  prepovedi približevanja.  

Prometna varnost

Obravnavali so tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem z materialno škodo.

Do nesreče z lažji telesnimi poškodbami je prišlo okoli 13.30 ure v Parižljah. Vzrok za prometno nesrečo je bil izsiljevanje prednosti voznika osebnega vozila, ki je trčil v tovorno vozilo. Pri nesreči se je sopotnica v tovornem vozilu lažje telesno poškodovala. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami so ob 19.25 uri obravnavali policisti iz Šentjurja. Do prometne nesreče je prišlo v Gandežu zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila, ki je zapeljal v obcestni jarek. Pri nesreči se je lažje poškodovala sopotnica. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog..

Policisti PP Ravne na Koroškem so 13.10.2020 nekaj po 20 uri v naselju Brdinje ustavili 22 letnega voznika osebnega vozila, ki je vozil iz Kotelj proti Ravnam na Koroškem. Skozi naselje Brdinje, kjer je omejena hitrost na 50 km/h, je vozil s hitrostjo 75 km/h in prekoračil hitrost za 25 km/h. Pri kontroli so policisti ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo vozniku zaseženo, zoper njega bodo policisti napisali obdolžilni predlog.  

Trem voznikom so policisti zasegli vozila zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in bodo zoper njih podali obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so štirikrat ukrepali na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Enega kršitelja so policisti pridržali, saj kljub opozorilom policistov ni upošteval zakonitih ukazov policistov. Dvema kršiteljema so izdali plačilni nalog.

Nesreča pri delu

Včeraj nekaj pred 16 uro so bili obveščeni o nesreči pri delu na območju Rogaške Slatine v kateri se je poškodoval 25 letni moški. Navedeni je v enem izmed podjetij prelagal odpadni material v zabojniku, kjer se je predmet odbil v njegovo nogo in ga lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Celje, kjer je ostal na zdravljenju . Policisti niso ugotovili tuje krivde in bodo o dogodku napisali poročilo na tožilstvo.

Požar – Žalec in Mozirje

Včeraj zjutraj nekaj pred 7 uro zjutraj so policisti v Žalcu obravnavali požar na osebnem vozilu. Požar so pogasili gasilci iz Žalca. Vzrok požara je bil kratek stik na električni napeljavi vozila, nastal je manjša materialna škoda.  

Mozirski policisti so včeraj okoli 16.00 ure v kraju Podvolovljek na območju Mozirja obravnavali manjši požar, kjer je prišlo do okvare na električnem vodniku na eni izmed žag. Požar so zaposleni pogasili sami, nastala je manjša materialna škoda.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,271 seconds.