Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 17. 9. 2020 (predelan moped, vožnja pod vplivom drog, sprli so se gostje lokala,…)

17. 09. 2020 15:14

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 252 klicev občanov. 63 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Prometna varnost

Na  območju  naše  policijske uprave so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in dve z materialno škodo.

Prometna  nesreča  z  lažjimi  poškodbami  se  je  danes  ponoči zgodila na relaciji  Vojnik  –  Brezova, kjer je voznica osebnega vozila, ki je vozila pod  vplivom  alkohola,  zapeljala  z vozišča in trčila v odbojno ograjo. O prometni   nesreči   so  nas  obvestili  iz  celjske  bolnišnice,  kjer  je poškodovana poiskala pomoč. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela v krvi   nekaj manj kot 1,4 promilov alkohola. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog.

V  Celju so obravnavali voznika kolesa z motorjem. Zaradi suma, da je bilo kolo z motorjem predelano, so za vozilo odredili izredni tehnični pregled. Ker so pri tehničnem pregledu potrdili, da je bilo vozilo predelano, so ga zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Sinoči  so  obravnavali dva voznika osebnih vozil, pri katerih je obstajal sum  vožnje  pod  vplivom  prepovedanih  drog, kar sta potrdila preizkusa s hitrim  testom.  Oba  sta odklonila strokovna pregleda, prav tako so obema zasegli  manjšo količino konoplje. Zoper oba sledi hitri postopek z odločbo in obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Včeraj  dopoldne  so bili obveščeni, da je na Prevaljah padel moški, ki je bil  pod  vplivom  alkohola  in  se  poškodoval. Zaradi poškodb so  na kraj prišli  reševalci,  do  katerih  je bil nesramen in žaljiv. Ker na kraju ni upošteval  ukazov  policistov,  naj  preneha s kršitvijo, so ga pridržali. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V  Celju so pridržali kršitelja, ki je javni red in mir prav tako kršil na javnem  prostoru  in  se  ob  prihodu  policistov na kraj ni umiril, pač pa nadaljeval  z  žalitvami  in  neprimernim  obnašanjem. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Poleg  omenjenih  kršitev  javnega  reda  in  miru  so  na  javnih  krajih obravnavali  še  dva kršitelja, eden pa je javi red in mir kršil v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Včeraj  so bili obveščeni o vlomu v klet stanovanjskega bloka na Tomšičevi ulici  v  Slovenj Gradcu. Storilec je v klet vlomil v obdobju zadnjih nekaj dni. Ukradel je žensko kolo  znamke Cube Acid.

Izpred  osnovne šole v Velenju je neznanec ukradel nezaklenjeno žensko kolo znamke Platinum, sive, modre in roza barve.

V večernih urah so se  v gostinskem lokalu v Vuzenici sprli štirje gostje lokala, pri čemer je eden od njih ostalim zagrozil z večjo kovinsko palico, pred tem pa naj bi enega od njih z dlanjo udaril po obrazu. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivih dejanj ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru, lahka telesna poškodba in poškodovanje tuje stvari.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,963 seconds.