Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 20. 8. 2020 (po klicu občana prijeli močno pijanega voznika,…)

20. 08. 2020 14:11

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 254 klicev občanov. 56 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

V današnjem policijskem poročilu policisti znova opozarjajo na prisotnost alkohola med vozniki.

Včeraj popoldne je občan policiste obvestil o vozniku, ki je na območju Radelj ob Dravi zelo nezanesljivo vozil. Z voznikom so opravili preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal, da je imel  več  kot dve promili in pol alkohola v krvi.  Vozniku so odvzeli vozniško   dovoljenje   in  mu  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo.  Sledi   še obdolžilni predlog. Policisti se občanu zahvaljujejo za klic.

Na  območju  Slovenj  Gradca so včeraj ustavili voznika  neregistriranega kolesa  z  motorjem,  ki  je imel v krvi dobri dve promili alkohola. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu kolo z motorjem zasegli. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Vse  udeležence cestnega prometa znova opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola ne le neodgovorna pač pa tudi izjemno nevarna.

Poleg   prej  omenjenega  zasega  kolesa  z motorjem, so včeraj na območju Ljubnega  ob  Savinji  in na območju Žalca zasegli osebni vozili voznikoma, ki sta vozila brez  veljavnih vozniških dovoljenj.

Na  Celjskem  in  Koroškem so včeraj  obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami udeleženih in deset prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo  včerajšnjo  prometno  nesrečo  z lažjimi poškodbami so obravnavali v Mestinju.  V prometni nesreči so bila udeležena tri vozila. Povzročil jo je voznik  kombiniranega  vozila,  ki  je  zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo  trčil  v kombinirano vozilo, ki je pred njim ustavljalo, le to pa je trčilo še v osebno vozilo voznice, ki je ustavila zaradi stoječe kolone. V  trčenju  se je lažje poškodoval sopotnik v vozilu povzročitelja prometne nesreče.

Druga  prometna nesreča z lažjimi poškodbami se je zgodila med Šoštanjem in Velenjem,  kjer  je  voznica  osebnega  vozila  zaradi  vožnje  s prekratko varnostno  razdaljo trčila v voznika osebnega vozila, ki je vozil pred njo. V trčenju sta se povzročiteljica in njena sopotnica lažje poškodovali.

Kriminaliteta

Na  območju  Policijske  postaje Šentjur so včeraj obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši.

V  Jezercah  pri  Dobju   je storilec  v hišo vlomil skozi balkonska vrata. Ukradel je sef z gotovino in dokumenti.

v  Zagaju  pri  Ponikvi  je  storilec  v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je gotovino in nekaj nakita.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj petkrat ukrepali v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 0,611 seconds.