Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 24. 9. 2020 (iz odklenjenega stanovanja odnesel gotovino, trk kolesarjev v Celju,…)

24. 09. 2020 10:23

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje smo včeraj prejeli 257 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Včeraj smo na našem območju obravnavali sedemnajst prometnih nesreč. V treh so  se  štiri  osebe  lažje  poškodovale. Ostale so se končale z materialno škodo.

V  Celju,  na Ljubljanski cesti, smo obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta  se  lažje  poškodovala  dva  kolesarja. Prometno nesrečo je povzročila voznica  osebnega  vozila,  ki je pri vključevanju na Ljubljansko cesto, na kolesarski  stezi,  trčila v kolesarko, ki je pravilno vozila. Kolesarka je padla in  pri  tem trčila v kolesarja, ki je vozil pred njo. Oba kolesarja sta se v trčenju lažje poškodovala.

V  trčenju  dveh osebnih vozil na križišču Mariborske in Kidričeve ulice se je včeraj lažje poškodovala voznica osebnega vozila.

V  Topolšici  se  je  lažje poškodoval kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Na območju Žalca in na območju Laškega smo zasegli osebni vozili voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj in pod vplivom alkohola.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Danes  ponoči  so  neznani  storilci  v  Žalcu  vlomil  v poslovno trgovske prostore in ukradli nekaj mobilnih telefonov.

Na  osebnem  vozilu, parkiranem na parkirišču Prešernovega trga v Šoštanju, je neznani storilec poškodoval vse štiri pnevmatike.

Na  Tomšičevi  cesti v Velenju je neznani storilec vlomil v skupne prostore stanovanjskega  bloka. Podatkov o tem, če je kaj ukradel, še nimamo.  Okoli 150 € škode je povzročil s poškodovanjem vrat.

V Štorah je neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanje stanovanjskega bloka in ukradel gotovino. Lastnike znova opozarjamo naj vrata stanovanj in stanovanjskih  hiš skrbno zaklepajo, tudi če prostore zapustijo  le za zelo kratek čas.

Na območju Policijske postaje Velenje smo včeraj trem osebam zasegli manjše količine konoplje.

Nesreča pri delu

Na  območju  Kozjega  smo sinoči obravnavali nesrečo pri delu. Pri vožnji s traktorjem se je smrtno poškodoval 69-letni domačin.

Nasilje v družini

Na  območju  Policijske  uprave  Celje  smo zaradi nasilja v družini včeraj osumljenemu  22-letnemu moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga kazensko ovadili.

Ilegalni prehod državne meje

Na  Mejnem  prehodu  Dobovec  smo  včeraj  pri mejni kontroli, pri vstopu v Slovenijo, v tovornem delu tovornega vozila, s katerim je makedonski voznik vozil  marmor,  našli  skrita  dva  državljana Afganistana. Oba so prevzeli hrvaški varnostni organi.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
138 queries in 0,839 seconds.