Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 3. 12. 2020 (nadzor nad parkiranjem na invalidskih parkirnih mesti, sneg povzročal nevšečnosti na cestah, vlomil v zunanji hladilnik,…)

03. 12. 2020 09:49

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah  prejeli 302 klica občanov. 94 klicev je bilo interventnih.

Povsod  na  našem  območju  je  včeraj  in ponoči snežilo. Vse voznike zato policisti opozarjajo,  naj  se  na cesto podajo le z očiščenim vozilom, opremljenim z zimsko  opremo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na voziščih in naj bodo pri vožnji še posebej strpni in previdni. Naj vas sneg ne ujame nepripravljene (klik).

Danes  je  mednarodni  dan  invalidov  in oseb s posebnimi potrebami. Mnogi vozniki  še  vedno  ravnajo  zelo  neodgovorno in svoja vozila parkirajo na parkiriščih   namenjenim  invalidom.  Nekateri  invalidska  parkirna  mesto zasedejo  celo  takrat,  ko je v bližini  prostih več ostalih parkirišč. Ob mednarodnem dnevu invalidov bodo policisti na območju Policijske uprave Celje izvedli več nadzorov nad parkiranjem na invalidskih parkirnih mestih.

Prometna varnost

Včeraj  so  obravnavali 24 prometnih nesreč. V dveh sta se dve osebi lažje poškodovali,  v  ostalih  je prišlo do materialne škode. Prometni nesreči z lažjimi poškodbami so obravnavali v  Paki pri Velenju in v Žičah.

V  Paki  pri Velenju je voznica osebnega vozila, ki je vozila v smeri proti Velenju, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v desnem ovinku zapeljala na  nasprotno  smerno  vozišče  in  trčila v voznika osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal nasproti. Voznica se je v trčenju lažje poškodovala.

V  Žičah se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z vozišča.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

Pred  okrepčevalnico  na  Gregorčičevi  ulici  v  Celju je neznani storilec vlomil  v  večji  zunanji hladilnik in ukradel več različnih brezalkoholnih pijač.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 0,689 seconds.