Poročilo Policijske uprave Celje: nedelja, 7. 4. 2019 (čez mejo mimo prehoda, drzna tatvina)

07. 04. 2019 15:07

V petek in soboto so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 136 interventnih dogodkov.

Od petkovega dogajanja izpostavljamo ilegalni prehod državne meje, tatvino goriva in drzno tatvino.

Ilegalni prehod državne meje in prijetje dveh sprovajalcev – Dobovec

V petek, okoli 15. ure, so na območju Dobovca izsledili dva ilegalna prebežnika, državljana Kosova. Kmalu po prijetju sta se z osebnim vozilom na mejni prehod Dobovec iz Republike Hrvaške pripeljala dva državljana Kosova, ki sta se sumljivo obnašala, zato so policisti pri mejni kontroli posumili, da bi lahko šla za sprovajalca, kar se je v nadaljnjem postopku potrdilo. Moška v vozilu sta namreč na hrvaški strani iz vozila odložila državljana Kosova, ki sta nato ilegalno vstopila v Slovenijo, kjer so ju izsledili. Oba državljana Kosova, stara 24 in 31 let sta zaprosila za azil. Sprovajalca, stara 25 in 47 let so pridržali. Danes so ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil sodno pridržanje.

Tatvina goriva – Zgornji Orlič

Iz rezervoarja traktorja parkiranega v gozdu v Zg. Orliču, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, je neznani storilec ukradel okoli 100 litrov nafte.

Drzna tatvina – Celje

V petek okoli 22. ure so bili obveščeni o drzni tatvini. Trije mlajši moški so na Vrunčevi ulici v Celju napadli občana in mu ukradli denarnico z bančno kartico in gotovino.

Sobotno dogajanje je zaznamovalo dogajanje v Velenju, kjer je 26-letni državljan Bosne in Hercegovine poškodoval več ljudi in vozil ter pri odvzemu prostosti poškodoval policista.

Nasilništvo in poskus preprečitve uradnega dejanja – Velenje

Okoli 17.30 ure je občan iz Velenja obvestil policijo, da se v bližini glavne avtobusne postaje v Velenju, neznani moški nasilno vede do staršev in otrok in si z vžigalnikom zažiga obraz.

V nadaljevanju so bili obveščeni, da je pred tem v bližini lekarne na Cankarjevi ulici v Velenju, s kovčkom udaril reševalno vozilo, ki je peljalo mimo njega in ga poškodoval. V križišču med Kidričevo in Kopališko cesto pa je stopil do vozila, v katerem so bili voznik, sopotnica in sedemmesečni otrok in začel brez razloga tolči po vozilu, nakar je odprl zadnja desna vrata in iz vozila poskušal izvleči sopotnico, pri čemer ga je ustavil voznik, ki je izstopil iz vozila.

Moški se je nato v bližini bližnje okrepčevalnice nasilno vedel do več ljudi. Med prerivanjem je v reko Pako vrgel 15-letno dekle in 17-letnega fanta, enega otroka ugriznil v stegno ter lažje poškodoval še dve odrasli osebi.

Ob prihodu patrulje na kraj ni upošteval ukazov policistov ter ni hotel izročiti dokumentov in sodelovati pri postopku. Pri postopku je policista napadel in enega od njiju lažje poškodoval. Prav tako je poškodoval vrata
službenega vozila.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da gre za 26-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je v Slovenijo prišel 31. marca letos in je do petka, 5. aprila bival v Slovenj Gradcu.

26-letnika so policisti pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi sumov storitve kaznivih dejanj Nasilništvo in Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, privedli k preiskovalnemu sodniku.

Poleg omenjenega so včeraj obravnavali še tatvino desk in prometno nesrečo motorista, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Tatvina – Preški vrh

V soboto so bili obveščeni o tatvini okoli 5.000 € vrednih hrastovih desk, ki so bile zložene ob novogradnji stanovanjske hiše. Neznani storilec jih je ukradel v Preškem vrhu na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem.

Prometna nesreča z lažjimi poškodbami – Prevalje

Včeraj, nekaj pred 20. uro, so bili obveščeni, da je Na Fari pri Prevaljah padel 67-letni motorist. Ta je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola, pri vožnji po klancu navzdol, zapeljal izven vozišča in trčil v stanovanjski objekt. Vozniku, ki je vozil neregistrirano motorno kolo in pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade, je preizkus z alkotestom pokazal 0,79 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,955 seconds.