Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 10. 9. 2020 (vlom v župnišče, krepko pijana voznica v Zrečah,…)

11. 09. 2020 16:47

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah  prejeli  271 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev javnega reda in miru so včeraj štirikrat ukrepali v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.

Prometna varnost

Nekaj  pred 11. uro so v Tepanju obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je  lažje  poškodoval  voznik  osebnega  vozila, ki je iz neznanega razloga nenadno zapeljal z vozišča in trčil v stanovanjsko hišo. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Prometno  nesrečo  z  lažjimi  poškodbami  so  včeraj  nekaj  pred 14. uro obravnavali tudi v Vrbnem, kjer je prišlo do naletnega trčenja treh osebnih vozil.  V  trčenju  sta se dve osebi lažje poškodovali. Povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

V  Rogaški Slatini se je nekaj po 15. uri v trčenju z osebnim vozilom lažje poškodoval kolesar, ki je kolesaril v organizirani skupini.  Vanj je zaradi izsiljevanja prednosti trčila voznica osebnega vozila, ki se je vključevala na prednostno cesto. Voznici so izdali plačilni nalog.

Nekaj  pred  17. uro je na relaciji Braslovče – Kamenče, padla kolesarka in se lažje poškodovala.

Okoli  19. ure so nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih iskala pomoč kolesarka, ki je v popoldanskih urah padla na relaciji Svetina – Jagoče. Pri padcu se je hudo poškodovala.

V  Zrečah  so  včeraj  dopoldne obravnavali voznico osebnega vozila, ki je vozila  krepko  pod  vplivom  alkohola  in  brez  vozniškega dovoljenja, za nameček  je povzročila še prometno nesrečo. Voznica, ki je alkotest pokazal 0,95  miligramov  alkohola  v litru izdihanega zraka oziroma nekaj manj kot dve  promili,  je  zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo in  pod vplivom alkohola,  trčila  v  zapornico  in  v parkirano osebno vozilo. Voznici so zaradi   vožnje   brez  vozniškega  dovoljenja  vozilo  zasegli,  sledi  še obdolžilni predlog.

Na  našem  območju  so včeraj zasegli še dve vozili. Na območju Policijske postaje Šentjur so zasegli skuter, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi pa osebno vozilo.

Kriminaliteta

V  Loki  pri Žusmu je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar.

Na  območju   Policijske  postaje  Laško  so  včeraj  obravnavali  vlom  v župnišče.  Storilec,  ki  je  v  prostore  župnišča  vlomil  skozi okno, je preiskal  prostore,  ukradel ni ničesar. Škodo je povzročil s poškodovanjem okna in dvojnih notranjih vrat.

Na avtocestnem počivališču Zima so obravnavali tatvino goriva. Storilec je okoli  450  litrov  goriva  ukradel  iz  rezervoarja  slovenskega tovornega vozila.

Na Dobrni je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo.

Nedovoljen prestop državne meje

V  Vuzenici so včeraj  izsledili  dva državljana Maroka, ki sta ilegalno vstopila  v  Slovenijo. Maročana sta se v  Slovenijo pripeljala  iz Srbije, skrita  v  podvozju tovornega  vozila.  Ko  je  voznik zapustil vozilo sta skočila  z  vozila  in odšla proti železniški postaji, kjer so ju opazili, odpeljali  v  prostore  policijske  postaje  Radlje  ob  Dravi  in  izvedli postopke. Oba sta po izvedenih postopkih zaprosila za azil.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,780 seconds.