Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 2. 10. 2020 (v gostinskem lokalu vznemirjala goste, povozil ga je lastni traktor,…)

02. 10. 2020 09:50

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 294 klicev občanov. 83 klicev je bilo interventnih.

Prometna varnost

Včeraj so na našem območju obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami so obravnavali na območju policijske postaje Celje v kateri se je poškodoval kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad kolesom in padel.  

Sinoči, nekaj po štirinajsti uri so policisti na območju Radelj ob Dravi zasegli vozilo 55 letnemu vozniku iz območja Mute, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,95 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Pri postopku se je voznik nedostojno vedel do policistov in kršil javni red in mir. Ker s kršitvijo ni prenehal in ni upošteval zakonitih ukazov policistov je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Zoper kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog in mu izdali plačilni nalog.

Na območju Mozirja so policisti ob 20.50 uri imeli v postopku 45 letnega voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal 0.03 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so pri vozniku opravili hitri test na prepovedane droge, kateri je pokazal pozitiven rezultat na prepovedano drogo rastlino konoplja. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, katerega je odklonil, prav tako pa so mu policisti zasegli manjšo količino posušenih suhih delcev zeleno-rjave barve za katere se sumi, da je    prepovedana droga rastlina konoplja. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega bodo zaradi storjenih prekrškov uvedli hitri postopek.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so včeraj zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj petkrat ukrepali v javnih prostorih in štirikrat v zasebnih.

Na območju Celja so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru v gostinskem lokalu pridržali 57 letno žensko iz območja Žalca. Kršiteljica je na kraju vznemirjala goste in kljub opozorilom policistov ni prenehala s kršitvijo ter ni upoštevala zakonitih ukazov policistov. Kršiteljici bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kriminaliteta

V Celju so policisti pridržali 29 letnega moškega iz območja Velenja, ki je v večernih urah vlomil v enega izmed objektov na območju Celja. V zvezi navedenega kaznivega dejanja policisti zbirajo obvestila in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine.

Preko noči je bilo vlomljeno v trgovino na območju Luč, od koder je neznani storilec odtujil gotovino.

V Celju na Savinovi ulici je neznani storilec na parkiranem vozilu prerezal štiri pnevmatike in lastnika oškodoval za okoli 200 evrov.

Policisti so na območju Policijske uprave Celje obravnavali dve kaznivi dejanji Grožnje in bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo. Prav tako so obravnavali kaznivo dejanje Ponarejanje denarja in dve Tatvini pri katerih je nastala manjša materialna škoda.  

Nesreči pri delu

Včeraj ob 08.40 uri smo bili obveščeni, da se je v gozdu v kraju Topla, občina Ravne na Koroškem, med delom z motorno žago lažje telesno poškodoval 31 letni moški iz območja Gornjega Grada. Poškodovani je bil odpeljan v SB Slovenj Gradec.

Policisti policijske postaje Šmarje pri Jelšah so na območju Lemberga obravnavali nesrečo pri delu v kateri se je huje telesno poškodoval 68 letni moški. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega rokovanja s prestavno ročico na traktorju, ki ga je moški spravil v pogon nato pa mu je traktor zapeljal preko telesa. Poškodovani je bil z reševalni vozilom odpeljan v SB Celje, kjer je ostal na zdravljenju.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 0,840 seconds.