Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 23. 10. 2020 (na prehodu trčila v deklico, romuni kradli v trgovinah, pijan vozil avtomobil z “napačnimi” registrskimi tablicami in še izven dovoljenega časa,…)

23. 10. 2020 09:51

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli   312  klicev  občanov.  76 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

Prometna varnost

Včeraj  so  na  našem območju obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami  udeleženih in  pet z materialno škodo. Mladoletnemu vozniku, ki je  vozil  brez  vozniškega dovoljenja, so včeraj v Velenju zasegli kolo z motorjem.

Prvo  prometno  nesrečo  z  lažjimi  poškodbami  so  okoli  8. ure zjutraj obravnavali  na  Gomilskem. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je pri  rdeči luči na semaforju zapeljala v križišče in trčila v drugo voznico osebnega  vozila,  ki jo je nato odbilo še v tovorno vozilo.  Udeleženci so po  trčenju  sami  poiskali  zdravniško  pomoč.  Povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

Nekaj  čez  14. uro so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali v Šmartnem  ob Paki. Voznica osebnega vozila, ki je vozila v smeri Letuša, je na prehodu za pešce trčila v mladoletno deklico, ki je na skiroju prečkala vozišče.  Deklica  se  je  lažje  poškodovala.  Povzročiteljici  so izdali plačilni nalog.

Okoli 14. 30 ure sta se v prometni nesreči na relaciji Babno – Lopata lažje poškodovali   dve   osebi.  Voznik  osebnega  vozila  je  zaradi  vožnje  z neprilagojeno  hitrostjo  trčil v drugo osebno vozilo, ki ga je nato odbilo še  v tovorno vozilo. V trčenju sta se lažje poškodovala sopotnica v vozilu povzročitelja  in  voznik drugega osebnega vozila. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Okoli   pol  enih  zjutraj  so   prometno  nesrečo  z  lažjimi  poškodbami obravnavali  še  izven  naselja  Lokarje.  Povzročil  jo je voznik osebnega vozila, ki je v blagem levem ovinku zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola, zapeljal z vozišča. Vozilo se je prevrnilo na bok. Preizkus  z  alkotestom  je  pokazal,  da  je  imel  voznik 0,71 miligramov alkohola  v  litru  izdihanega  zraka. Voznik je imel na vozilu nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.  Zaradi  povzročitve prometne  nesreče  in vožnje pod vplivom alkohola sledi obdolžilni predlog. Ker  je kršil določila odloka o omejitvi gibanja, bodo zoper njega podli še predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so včeraj štirikrat posredovali v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

V  Velenju  so  včeraj  obravnavali  tatvino starejšega,  neregistriranega osebnega  vozila znamke Honda Civic 1,4, temno modre barve. Občan je vozilo kupil  predvčerajšnjim,  včeraj  ponoči so mu ga neznani storilci ukradli s parkirišča Ceste Simona Blatnika v Velenju.

V  Slovenskih Konjicah so včeraj obravnavali tri državljane Romunije stare 30, 31 in 43 let, ki so v več konjiških trgovinah ukradli več različnih stvari. Vse tri bodo kazensko ovadili.

V  Cerovcu  pod  Bočem  so  obravnavali  poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastniku škodo povzročil s poškodovanjem okna.

Policisti  Policijske postaje za izravnalne ukrepe so sinoči na avtocestnem počivališču Zima obravnavali romunskega državljana in  mu zasegli teleskopsko palico.

Nasilje v družini

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini, zaradi česar bomo kazensko ovadili 39-letnega moškega.

PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,751 seconds.