Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 25. 9. 2020 (49-letnik se je znašal nad družino, hudo poškodovan pešec,…)

25. 09. 2020 13:13

Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 328 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Včeraj  so na našem območju obravnavali dvajset prometnih nesreč. V eni se je hudo poškodoval pešec.

Prometno  nesrečo  s  hudo poškodbo pešca so včeraj obravnavali na Celjski cesti v Velenju. 25-letni pešec je prečkal vozišče izven označenega prehoda za  pešce.  Na  vozišče je stopil v trenutku, ko je v smeri proti Arji vasi pripeljal 48-letni  voznik  tovornega vozila s priklopnikom, ki trčenja ni mogel preprečiti. 25-letni pešec se je v trčenju hudo poškodoval.

Včeraj,  nekaj čez 20. uro, so v Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne  na  Koroškem,  obravnavali voznika osebnega vozila, ki je v naselju, pri omejitvi 50km/h vozil 106 km/h. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel   0,58  miligramov  alkohola  v  litru  izdihanega  zraka  ali drugače povedano 1.16  promilov  alkohola  v  krvi.  Vozniku  so na kraju odvzeli vozniško  dovoljenje. Zaradi vožnje  z  neprilagojeno  hitrostjo ga čaka 1.000  €  globe  in 9 kazenskih točk, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa 1.200 € in 18 kazenskih točk.

V  Arji  vasi  so  včeraj  obravnavali  voznika  osebnega vozila, ki mu je preizkus  z  alkotestom pokazal 0,67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.   vozniku  so  na  kraju  odvzeli  vozniško  dovoljenje. Tudi v tem primeru sledi 1.200 € globe in 18 kazenskih točk.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Včeraj  zjutraj  so  bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal na Muzejskem trgu v Celju. Storilec je ukradel menjalni denar.

V  Hrastju,  na  območju Policijske postaje Šentjur, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi okno, prostore preiskal, ukradel ni ničesar. Lastniku je škodo povzročil s poškodovanjem okna.

Na  območju Policijske postaje Šentjur, so sinoči vlom v stanovanjsko hišo obravnavali  tudi  v  naselju  Žegar. Tudi v tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi okno, prostore preiskal in ukradel gotovino.

V  Hrastovcu,  na območju Policijske postaje Velenje, je neznani storilec v stanovanjsko  hišo  vlomil skozi mansardno okno.  Celotno hišo je preiskal. Ukradel je gotovino, zlatnino in dokumente.

Nasilje v družini

Zaradi  suma  storitve  kaznivega  dejanja, ki so ga včeraj obravnavali na območju  Policijske uprave Celje, bodo kazensko ovadili 49-letnega moškega. 49-letniku  so  izrekli  tudi  ukrep  prepovedi približevanja partnerki in otrokoma.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,688 seconds.