Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 3. 5. 2019 (prometna nesreča s smrtnim izidom, odtujil dve harmoniki,…)


Prometna neserča s smrtnim izzdiom – Spodnji Dolič

Današnje poročilo začenjamo s podatki o prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je zgodila v torek 30.4.2019 okoli 11.15 ure v Spodnjem Doliču.

68-letni  voznik  osebnega  vozila  je  vozil  po regionalni cesti iz smeri Doliča  proti  Vitanju.  V strmem klancu navzdol je pričel prehitevati pred njim  vozeče  vozilo. Po končanem prehitevanju voznik z vozilom ni zapeljal nazaj  na  desno  smerno  vozišče,  temveč  je z vožnjo nadaljeval po levem smernem vozišču  ter v ostrem levem ovinku z nezmanjšano hitrostjo zapeljal naravnost  izven  vozišča.  Vozilo je prebilo kovinsko varnostno ograjo ter trčilo  v  drevo. Hudo poškodovanega voznika so s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni  klinični  center  Maribor,  od koder so nas obvestili, da je 68-letnik podlegel poškodbam.  V  prometni nesreči se je poškodovala tudi 66-letna  sopotnica. To je letošnja deveta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju  Policijske  uprave  Celje.  Lani  v  enakem  obdobju je v prometni nesreči umrla ena oseba.

Ostali dogodki, ki so jih v prazničnih dneh obravnavali policisti:

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Šentrjur

Obravnavali so tudi prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, ki se je  zgodila v sredo 1.5.2019 okoli 12.40 ure v Šentjurju. 28-letni voznik motornega kolesa je v kraju Šibenik, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo skozi levi ostri ovinek, izgubil oblast nad vozilom ter padel po vozišču. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Vlom v stanovanjsko hišo – Ravne na Koroškem

V  Ravnah  na  Koroškem je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, iz katere so nepridipravi odtujili dve harmoniki vredni 10.000 EUR.

Vlom v klet – Celje in Velenje

Celjski policisti so opravili ogled vloma v kletne prostore stanovanjske hiše. Neznani storilci so odtujili več kosov električnega in vrtnega orodja. Vlom v klet so obravnavali tudi velenjski policisti, odtujena pa je bila lestev ter dve sekiri.

Vlom v osebni avto – Celje

V Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v osebni avto, kar mu ni uspelo, je pa na vozilu povzročil za okoli 600 eur materialne škode.