Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 30. 10. 2020 (prijeli objestnega voznika, izpred lokala ukradel stole in mize, Romun z zalogo ukradenih registrskih tablic,…)

30. 10. 2020 15:55

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah  prejeli  218 klicev občanov. 56 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

V  tem  tednu  nas  je več občanov z območja Šentjurja in Celja opozorilo o vozniku osebnega vozila, ki je z agresivno vožnjo, prekoračitvami hitrosti, nepravilnim prehitevanjem in mnogimi drugimi kršitvami, na relaciji Celje – Šmarjeta  –  Vojnik  ter  Celje – Šentjur – Šmarje pri Jelšah, kršil cestno prometne  predpise  in  ogrožal  sebe  in ostale voznike v cestnem prometu.

Omenjenega  voznika, z vozilom  višjega  cenovnega  razreda,   so včeraj zjutraj ustavili na območju Stopč. Voznik je  v naselju prekoračil največjo dovoljeno  hitrost  vožnje  za  najmanj 30 kilometrov na uro. Prav tako so mu,  na  podlagi  predhodno  opravljenega  pozitivnega  testa za prepoznavo znakov  oziroma  simptomov  vožnje  pod vplivom prepovedanih drog, odredili strokovni  pregled.   Poleg  omenjenega je vozil v času, ko mu je bil izrečen  ukrep  prenehanja  veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve.  Za prekoračitev hitrosti v naselju je predpisana globa v višini 500 € in pet kazenskih točk, za vožnjo pod vplivom prepovedanih drog pa globa v  višini 1.200 € in 18 kazenskih točk. Občanom, ki so nas opozorili na objestno in nevarno vožnjo voznika, se zahvaljujejo.

Kriminaliteta

Izpred  gostinskega  lokala  na  Ponikvi,  na  območju  Policijske  postaje Šentjur, je neznani  storilec ukradel več stolov in miz.

Policisti  Policijske postaje za izravnalne ukrepe so včeraj na avtocestnem počivališču  Zima  obravnavali romunskega državljana, s francoskim vozilom, ki  je  imel  v  vozilu več različnih registrskih tablic, med njim tudi več takšnih,  ki  so  bile  v  Italiji  prijavljene  kot  ukradene. Voznika so pridržali,  zaradi  suma  storitve  kaznivega  dejanja prikrivanja, ga bodo kazensko ovadili.

Na  avtocestnem  počivališču  Tepanje  je  neznani  storilec iz rezervoarja romunskega tovornega vozila ukradel nafto

Pred nami sta praznična dneva. Ob dnevu spomina na mrtve smo običajno množično obiskovali pokopališča, se srečali s sorodniki, znanci in poklepetali. Zaradi situacije, v kateri smo se znašli, je  priporočljivo, da se letos temu odpovemo in s tem pokažemo odgovornost tako do sebe, kot do naših bližnjih.

PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 2,114 seconds.