Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 5. 4. 2019 (tragična nesreča na Šentjurskem, trije mladoletni afganistanski prebežniki,…)


Policijsko  poročilo   začenjamo  s podatki o včerajšnji tragični  prometni nesreči,  v  kateri  je umrl 61-letni kolesar, doma z območja Upravne enote Šentjur.

Smrtna prometna nesreča – Gorica pri Slivnici

Prometna  nesreča  se je zgodila okoli 17.30 ure, na regionalni cesti izven naselja  Gorica  pri Slivnici, na relaciji Šentjur – Žegar. 38-letni voznik osebnega  vozila  je  vozil iz smeri Šentjurja. V križišču za Voglajno je z njegove desne smeri pripeljal kolesar, ki je  brez ustavljanja  zapeljal na glavno  cesto  in  nameraval zaviti proti Šentjurju. Voznik osebnega vozila je  zapeljal   v levo in močno zaviral, da bi se izognil trčenju, vendar je kolesar  kljub temu trčil v prednji desni del vozila, ter padel po vozišču. V  trčenju  se  je  61-letni  kolesar  tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče poškodbam podlegel.

V petih prometnih nesrečah je letos na območju naše policijske uprave umrlo šest ljudi, trije vozniki osebnih vozil, ena voznica osebnega vozila, pešec in kolesar.

Poleg  omenjene,  so  včeraj obravnavali še tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in devetnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so trikrat ukrepali v zasebnih in enkrat v javnih prostorih.

V nadaljevanju najprej o ilegalnem prehodu državne meje.

V tovornem vozilu našli tri mladoletne Afganistance – Polzela

Pri razkladanju  srbskega tovornega vozila na dvorišču podjetja na Polzeli, so  včeraj  v  tovornem  delu  vozila  našli  tri  mladoletne afganistanske državljane.  Podatka  o  tem, kje natančno so vstopili v tovorni del vozila policisti nimajo.  Mladoletnike so po končanih postopkih namestili v Center za tujce v Postojno.

Požar – Vrbno

Od preostalega dogajanja še o požaru, ki so ga včeraj, nekaj pred 17. uro, obravnavali  v  Vrbnem.  Zaradi  preboja električnega vodnika je zagorelo v starejši   delavnici.   Tuja  krivda  za  nastanek  požara  je  izključena, materialna škoda ni bila visoka.