Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 14. 12. 2020 (vlom v bencinski servis na Polulah, ukradel denarnico in orodje z avtom vred, pijan in brez izpita trčil v brežino,…)

14. 12. 2020 14:22

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 588 klicev občanov.  158 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Prometna varnost

Minuli  konec  tedna  so na območju naše policijske uprave obravnavali dve prometni  nesreči  s  hudimi  telesnimi  poškodbami,  eno  z  lažjimi in 25 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo  prometno  nesrečo  s  hudimi  telesnimi  poškodbami so obravnavali v soboto,  nekaj  pred  deseto  uro  dopoldne,  na  Mariborski cesti v Celju. 68-letni  voznik  osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Škofji vasi je na  Mariborski  cesti,  pri  zavijanju  v  desno  trčil  v kolesarja, ki je pravilno,  v  isti  smeri   kot  voznik osebnega vozila, vozil po kolesarki stezi. 65-letni kolesar se je v trčenju hudo poškodoval.

Danes   nekaj  čez  polnoč  so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila izven naselja Marija Reka. Povzročil jo je 23-letni voznik osebnega vozila,  ki  je  vozil  brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. 23-letnik  je  v  ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal čez nasprotno smerno vozišče in trčil v brežino ob cesti. V trčenju se je hudo poškodoval 44-letni  sopotnik  v  osebnem  vozilu. Zaradi povzročitve prometne nesreče bodo 23-letnega voznika kazensko ovadili. Osebno vozilo so mu zasegli.

Poleg  omenjenega  zasega  vozila  so  ta  konec  tedna  voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli še šest osebnih vozil in eno kolo z motorjem.

V  Podvelki  so v soboto zvečer obravnavali voznico osebnega vozila, ki je imela  v  krvi  nekaj  manj  kot  dve promili alkohola. Voznici so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V  Celju,  na  obvoznici  v  bližini bencinskega servisa Lanovž, so včeraj popoldne  obravnavali  voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi hitrosti 70  km/h,  vozil 132 km/h. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ta konec tedna ukrepali enajstkrat.

Kriminaliteta

V  petek zvečer je neznani storilec izpred stanovanjske hiše v Florjanu, na območju  Policijske  postaje  Velenje, ukradel osebno vozilo znamke Renault Clio,  kovinsko  modre  barve,  letnik  2002.  V vozilu so lastniki pustili ključe  vozila.  V  vozilu  je  bila  še  denarnica z gotovino in več kosov električnega orodja.

V  Šoštanju  so  obravnavali  vlom  v  garažo.  Storilec  je ukradel kotno brusilko,  vrtalni  stroj,  stroj  za  mešanje  barv  ter več kosov drugega orodja.

V noči iz četrtka na petek je neznani storilec na Milčinskega ulici v Celju z  ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo in lastniku povzročil za okoli 1.500 € škode.

Poškodovanje  vozila  so  v  soboto  obravnavali  tudi v Šoštanju, kjer je neznani storilec na osebnem vozilu prerezal pnevmatiko.

V  Podvrhu  pri  Braslovčah  so  obravnavali  tatvino cross motorja znamke Yamaha  125,  bele  barve.  Storilec  je vozilo ukradel izpred stanovanjske hiše.

V  noči  iz  sobote  na  nedeljo so obravnavali vlom v bencinski servis na Polulah v Celju. Storilec je ukradel več cigaret in alkoholnih pijač.

Ilegalne migracije

V  Vonarju so včeraj izsledili tri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi trije so zaprosili za azil.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,005 seconds.