Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 14. 9. 2020 (tuji voznik namerno trčil v policijsko vozilo, zaradi ukrepanja na zabavi napadel in žalil policista,…)

14. 09. 2020 16:37

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh  prejeli  977  klicev občanov.  243 klicev je bilo interventnih, šest nujnih.

Ta  konec  tedna so na našem območju obravnavali sedemintrideset prometnih nesreč. V osmih so se udeleženci lažje poškodovali.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemindvajsetkrat.

Od  obravnavanega  dogajanja s področja kriminalitete sta izstopali kaznivi dejanji  poskusa  preprečitve  uradnega  dejanja  uradni osebi ter vlomi in tatvine.  Mnogo  aktivnosti so namenili tudi iskanju dveh pogrešanih oseb. Obe so našli.

V  soboto,  okoli  treh  zjutraj, so ustavljali voznika osebnega vozila, z registrskimi  številkami z območja Velike Britanije, ki znakov  policistov za  ustavljanje  ni  upošteval. V križišču  za  Kamnik je voznik na znake policistov  ustavil. Ko sta  policista  nameravala izstopiti iz vozila je voznik  sunkovito  zapeljal  vzvratno  in  trčil  v policijsko vozilo in ga poškodoval,  da  je bilo nevozno. V Motniku ga je dohitela druga policijska patrulja,  bežeči  voznik  je s svojim vozilo namerno silovito trčil tudi v drugo policijsko vozilo in ga poškodoval  tako, da je bilo tudi to nevozno. V trčenju sta se dva policista lažje poškodovala. Voznik je odpeljal naprej proti  Kamniku.  Zbiranje  obvestil potrebnih  za identifikacijo pobeglega voznika še poteka. Sledi kazenska ovadba.

V  soboto  nekaj  pred  polnočjo so na območju Laškega obravnavali kršitev javnega  reda  in miru  pred  zasebno  stanovanjsko  hišo.  Medtem, ko sta policista  zaradi  preglasne glasbe lastniku stanovanjske  hiše  izrekla opozorilo, je eden od prisotnih stekel k policistoma ju napadel ter žalil. Policista sta ga obvladala. Kršitelja so po dogodku pridržali, v nadaljevanju ga  bodo  kazensko  ovadili  zaradi suma  storitve kaznivega dejanja   napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Oba policista sta lažje poškodovana.

Petek, 11. september 2020

Prometna varnost

Okoli 14.30 ure so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti v  bližini avtocestnega počivališča Tepanje. Do prometne nesreče je  prišlo  zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V trčenju sta se lažje poškodovali sopotnici v vozilu povzročitelja.

Okoli 15. ure so v bližini avtocestnega počivališča Tepanje obravnavali še eno prometno nesrečo, katere vzrok je bila prav tako vožnja z neprilagojeno hitrostjo.   V trčenju  sta  se  lažje  poškodovali  sopotnici v  vozilu povzročitelja  in sopotnica v vozilu drugega v prometni nesreči udeleženega zdravnika.

V Podlogu v Savinjski dolini je okoli 20. ure padel motorist, ki je vozil v smeri  Velenja  in  je  zaradi  vožnje  z  neprilagojeno hitrostjo, v levem nepreglednem  ovinku, zapeljal z vozišča. Pri padcu se je lažje poškodoval.

Kriminaliteta

Na Bregu pri  Polzeli  je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja ukradel 150 litrov nafte.

Okoli  poldneva so bili obveščeni, da so štiri osebe iz trgovine v Rogaški Slatini  ukradle za okoli 50€ artiklov. Ena oseba se je s kraja odpeljala z osebnim  vozilom  krškega  registrskega  območja,  ostale  so  z ukradenimi stvarmi  peš  pobegnile.  Kmalu po dejanju so osebno vozilo ustavili, prav tako  so  izsledili   preostale  tri,  ki  so  peš  pobegnili z ukradenimi stvarmi.  Vse štiri so kazensko ovadili, ukradene stvari pa zasegli in jih vrnili v trgovino.

V  trgovskem  centru  v  Celju je varnostnik zalotil osebo, ki je poskušala ukrasti za dobrih 270 € šolskih potrebščin. Sledi kazenska ovadba.

V  trgovini  v  Celju  je  varnostnik zalotil občanko pri tatvini različnih artiklov vrednih okoli 50 €. Tudi v tem primeru sledi kazenska ovadba.

Na  Planinskem vrhu, na območju Policijske postaje Šentjur, so obravnavali vlom  v  stanovanjsko  hišo.  Storilec,  ki je v hišo vlomil skozi okno, je ukradel nekaj zlatnine.

Sobota, 12. september 2020

Prometna varnost

V  Šempetru  v Savinjski dolini se je v  dopoldanskih urah prometni nesreči lažje  poškodoval  kolesar, v katerega je zaradi nepravilnega premika trčil voznik osebnega vozila.

Na  Mariborski  cesti  v  Celju  sta  zaradi  vožnje  s prekratko varnostno razdaljo  trčila  voznika  dveh osebnih vozil. Oba voznika sta se v trčenju lažje poškodovala.

V  Rogaški  Slatini  se je poškodovala kolesarka, ki je padla med vožnjo po kolesarski stezi.

Kriminaliteta

V Celju je neznanec z dveh osebnih ukradel registrske tablice.

Nesreča pri delu

Na  območju  Lemberga  je  pri  prekrivanju  strehe z lestve padel 70-letni moški.  Pri  padcu  se  je  tako  hudo poškodoval, da je poškodbam na kraju podlegel.

Nedelja, 13. september 2020

Prometna varnost

V  Marija  Reki,  na  območju  Policijske postaje Žalec, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar in se lažje poškodoval.

V  Šempetru  v  Savinjski  dolini  se  je  lažje poškodoval voznik kolesa z motorjem,  ki mu je voznik osebnega vozila izsili prednost. Voznik kolesa z motorjem je pri tem izgubil oblast nad kolesom z motorjem in padel.

Kriminaliteta

Na območju Tabora je neznani storilec močno poškodoval avtodom in iz kabine ukradel  kamero.  S poškodovanjem in tatvino je lastniku povzročil za okoli 35.000 € škode.

V  nedeljo  zjutraj  so  bili  obveščeni o tatvini. Neznani storilec je iz rezervoarja  ukrajinskega  tovornega  vozila,  parkiranega  na  avtocestnem počivališču Lopata, ukradel okoli 200 litrov nafte.

V Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar.

Ilegalni prehodi

V petek so v Arji vasi izsledili dva državljana Afganistana, ki sta ilegalno  vstopila  v  Slovenijo.  Oba  so  po izvedenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Zasegi vozil in vožnja pod vplivom alkohola

V  petek pozno zvečer so v Bukovžlaku obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,84 miligramov alkohola v  litru  izdihanega  zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V  soboto  so  močno  alkoholizirana voznika obravnavali tudi v Žičah in v Slovenskih  Konjicah. Preizkus z alkotestom  je pri vozniku v Žičah pokazal 0,78  miligramov alkohola v litru izdihanega zraka pri vozniku v Slovenskih Konjicah  pa 0,69 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.  Voznikoma so odvzeli vozniški dovoljenji,  zoper oba sledi obdolžilni predlog.

Ta  konec  tedna  so  na  našem območju zasegli pet osebnih vozil, tovorno vozilo s priklopnikom, motorno kolo in kolo z motorjem.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,077 seconds.