Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 17. 8. 2020 (zalotili so ga pri kraji goriva, močno pijan voznik, poostren nadzor,…)

17. 08. 2020 12:10

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli   771 klicev občanov.  234 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Petek, 14. avgust 2020

V  večernih  urah so bili obveščeni o vlomu v poslovno stanovanjski objekt na  Ostrožnem  v  Celju.  Storilec  je ukradel kosilnico, izvenkrmni motor, vrtalni stroj, več različnega ročnega orodja, jedilni pribor, več steklenic vina ter nekaj drugih stvari.

Vlom  v  stanovanjsko  hišo so v petek zvečer obravnavali tudi na Cesti na grad  v  Celju.  Storilec,  ki  je  v  hišo vlomil skozi pritlično okno, je ukradel gotovino.

Na območju Gornjega Gradu so okoli 22.30 ure obravnavali voznika, ki mu je preizkus  z alkotestom pokazal, da je imel 1,15 miligramov alkohola v litru izdihanega  zraka.  Zoper  voznika,  ki  je  vozil  kljub ukrepu prenehanja veljavnosti   vozniškega  dovoljenja,  pod  vplivom  alkohola,  bežal  pred policisti  in  storil  več  cestno  prometnih  prekrškov, sledi  obdolžilni predlog.  Med  postopkom se je voznik policistom uprl in jim grozil, zaradi česar  so  ga  pridržali. Za kršitev javnega reda in miru so mu izdali še plačilni nalog.

V  noči  na  soboto  so na avtocestnem počivališču Tepanje obravnavali dva romunska  državljana,  ki  so  ju  zalotili pri tatvini goriva. Romuna sta dobrih  800  litrov  goriva  izčrpala  iz  rezervoarja romunskega tovornega vozila.  Gorivo  so vrnili lastniku, osumljenima pa zasegli črpalko. Sledi kazenska ovadba.

V  petek  so na območju celotne Policijske uprave izvajali poostren nadzor cestnega  prometa.  153  voznikov  so  preizkusili  z alkotesti. 10 jih je vozilo  pod  vplivom  alkohola. Enega voznika so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo so  ukrepali v 104.  primerih.  Ustavili  so  tudi  53 voznikov motornih koles in koles z motorji  ter zaznali 9 kršitev. S podobnimi nadzori bodo nadaljevali tudi v naslednjih dneh.

Sobota, 15. avgust 2020

Na Ljubečni je neznani storilec vlomil v osebno vozilo in ukradel denarnico z  osebnimi dokumenti in manjšo vsoto gotovine. Lastniku je  storilec škodo povzročil še z razbitjem šipe na sprednjih vratih vozila.

Na   Gregorčičevi   ulici  v  Celju  je  neznani  storilec  vlomil  v  klet stanovanjske   zgradbe  in ukradel kolo znamke X- FACT, črno sive barve ter več steklenic žganja, vina in piva.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
136 queries in 1,105 seconds.