Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 16. 11. 2020 (po avtocesti divjal z 220 km/h, pretepala sta se na dvorišču, zaseg konoplje,…)

16. 11. 2020 11:12

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  726  klicev  občanov. 160 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o petnajstih prometnih nesrečah. V eni se  je  lažje  poškodoval  voznik osebnega vozila, ki je v Pondorju, zaradi vožnje  z  neprilagojeno  hitrostjo,  zapeljal  z  vozišča. Ostale prometne nesreče so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj, okoli 14. ure, pri nadzoru cestnega prometa na avtocesti A-1, izven naselja Šentrupert,
izsledili voznika, ki je vozil s prekoračeno hitrostjo. Ugotovljeno je bilo, da je 40 letni voznik osebnega avtomobila vozil s hitrostjo 220 km/h, kar je za 90 km/h več od dovoljene hitrosti. Vozniku so izdali plačilni nalog v višini 1.200 €  evrov in izrekli 9 kazenskih točk.

Policisti  v  zadnjem  obdobju,  posebej  med  vikendi,  ugotavljajo porast ekstremnih  prekoračitev  hitrosti na avtocesti, zaradi katerih so ogroženi vsi  udeleženci  cestnega prometa. Svetujejo, da so vozniki odgovorni ter, da  prilagodijo  hitrost  svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju, izkušnjam ter razmeram na cesti.

Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi   kršitev   javnega   reda   in   miru   so   ta   konec   ukrepali devetindvajsetkrat.

Kriminaliteta

V petek so mozirski policisti opravili hišno preiskavo pri 38-letnemu moškemu z okolice Žalca. V kletnih prostorih stanovanjske hiše so našli dva opremljena prostora prirejena za gojenje konoplje. V enem so našli okoli 90 rastlin visokih do 120 cm, v drugem pa 50 rastlin konoplje, visoke do enega metra. Konopljo in pripomočke za gojenje so zasegli. 38-letnika bodo kazensko ovadili.

Na  Mariborski  cesti  v Celju so obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je  na  osebnem  avtomobilu  razbil  zadnje  steklo  in  lastniku povzročil za okoli 300 € škode.

Na  Pohorski  ulici  je  neznanec  poskušal  vlomiti  v  osebno  vozilo.  S poškodovanjem  sprednjih  vrat  je  na  vozilu  povzročil za dobrih 1.000 € škode.

V  Paridolu,  na območju Policijske postaje Šentjur, so obravnavali vlom v stanovanjsko  hišo.  Storilec,  ki je v hišo vlomil skozi okno, je prostore preiskal, ukradel ni ničesar.

Iz  ene od drogerij v Velenju je neznani storilec v petek ukradel za dobrih 300 € različnih parfumov.

Izpred podjetja v Preboldu je neznanec ukradel moško gorsko kolo znamke UMIT, tip Navigator, bele barve.

V  petek,  okoli  21.  ure  so bili policisti obveščeni, da se na dvorišču Stanetove ulice  v  Celju  pretepata  dva  moška.  Ko  so  prišli na kraj dogodka je storilec  ,  ki  je poškodoval 39-letenga moškega, kraj že zapustil, vendar so ga kmalu po dogodku izsledili. Šlo je za 27-letnega Celjana, ki ga bodo kazensko  ovadili   zaradi  povzročitve  lažje telesne poškodbe. 39-letnega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico.

V  soboto  so  bili  obveščeni,  da  je neznani storilec v Štorah, na dveh vozilih poškodoval dve pnevmatiki.

V  noči  iz  sobote na nedeljo je neznani storilec razbil steklo na vhodnih vratih stanovanjskega bloka in s tem povzročil za okoli 500 € škode.

V  isti  noči  so  bili  obveščeni,  da  je  neznani  storilec  na območju Policijske  postaje  Slovenske Konjice, z osebnega vozila ukradel vse štiri pnevmatike s platišči ter z neznanim ostrim predmetom poškodoval zadnji del vozila.

Včeraj  zjutraj  so  bili  obveščeni,  da  je  v Libojah zgorel leseni del starejšega  pomožnega  objekta  velikega  12 x 7 metrov. Vzrok požara še ni potrjen.

Danes,  okoli  dveh  zjutraj,  so  bili  obveščeni  o  požaru v Petrovčah. Zagorelo  je  večje  gospodarsko  poslopje.  Ogled  kraja požara opravljamo danes.

Ilegalne migracije

V  Žahenbercu,  na  območju  Policijske postaje Rogaška Slatina, so včeraj izsledili  tri  državljane  Iraka, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. vsi trije so zaprosili za azil.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 1,329 seconds.