Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 19. 10. 2020 (z vilami nad sosedo, prijeli 42 ilegalnih prebežnikov, lisička obiskala policijsko postajo – video,…)

19. 10. 2020 09:21

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli   781 klicev občanov. 169 klicev je bilo interventnih, devet nujnih.

V  zadnjih  treh  dneh  so pestro dogajanje beležili na področju ilegalnih migracij.  Na  območju  policijskih  postaj  Šmarje  pri  Jelšah in Rogaška Slatina so izsledili 42 tujcev, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. V enem  primeru je policiste na ilegalne prebežnike opozorila občanka, ki se ji za klic zahvaljujejo.

S  področja  cestnega  prometa  tokrat  na  srečo  ne  poročamo o prometnih nesrečah  s  hudimi  posledicami.  Obravnavali  so  eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami ter petnajst prometnih nesreč z materialno škodo. Žal pa kljub vsem preventivnim prizadevanjem tudi ta vikend ni šlo brez vožnje pod vplivom alkohola.

Področje  kriminalitete so zaznamovali vlomi v stanovanjske hiše. Štiri so obravnavali.  Še vedno ostaja pereča problematika nasilja v družini. Minuli konec tedna so na našem območju obravnavali tri primere nasilje v družini. V  vseh  treh  primerih so osumljene  ovadili,  dvema so izrekli ukrepa prepovedi približevanja, enega so pridržali.

S  področja javnega reda in miru poročajo o petnajstih kršitvah v javnih in štirinajstih kršitvah v zasebnih prostorih.

Podrobnosti v nadaljevanju.

Prometna varnost

V petek zgodaj zjutraj so v Zrečah ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil  neregistrirano  vozilo,   brez  vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.  Alkotest je pokazal, da je imel 0,30 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Vozila so minuli konec tedna zasegli še sedmim voznikom. V štirih primerih so voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo zasegli osebna vozila, v treh  primerih kolesa z motorjem.

V  petek pozno zvečer so v Velenju obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu  je  preizkus  z  alkotestom  pokazal  0,78  miligramov alkohola v litru izdihanega  zraka.  Sledi obdolžilni predlog. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali.

V večernih urah so pijanega voznika, ki je imel 0,60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, obravnavali tudi v Laškem. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

V  petek zjutraj so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Strmci na območju  Laškega.  Storilec  je  ukradel tri denarnice z gotovino. Kmalu po dejanju so v Strmci obravnavali moškega, ki je pri ugotavljanju identitete poskušal  policistom  zbežati. Šlo je za 42-letnega Slovaka. V postopku so ugotovili,  da je imel pri sebi stvari ukradene pri jutranjem vlomu v hišo. Sledi kazenska ovadba.

Iz  osebnega vozila parkiranega na parkirišču v Šempetru v Savinjski dolini je neznani storilec ukradel obe registrski tablici.

V  soboto  zjutraj  so  bili obveščeni o vlomu v klet na Aškerčevi ulici v Celju. Storilec je ukradel otroško kolo znamke BMX.

V  soboto so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Vrhu nad Laškim. Storilec,   ki  je  v hišo vlomil skozi terasna vrata, je ukradel gotovino, računalnik, monitor in fotoaparat.

V  nedeljo  so  vloma  v  stanovanjski  hiši  obravnavali  v Kraberku in v Braslovčah. V nobenem primeru lastniki ničesar ne pogrešajo.

Na  Pucovi  ulici v Celju so včeraj obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel kolo, teniški lopar in nekaj drugih stvari.

Včeraj popoldne  so na območju Vojnika obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilništva. 40-letni moški je z vilami napadel sosedo s katero sta v  dolgoletnem  sporu.  Poškodoval  je ni. 40-letniku so odvzeli prostost. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo, ga bodo kazensko ovadili.

Ilegalne migracije

V soboto so šmarski policisti na območju Kunšperka, neposredno po ilegalnem prestopu državne meje, v gozdu prijeli devetnajst oseb. Ugotovljeno je bilo, da gre za ilegalne pribežnike državljane Bangladeša in Pakistana, kateri so se z ilegalnim prečkanjem meje zunaj mejnega prehoda želeli izognili mejne kontrole. Po usmeritvah in sporazumu je bilo vseh devetnajst ilegalnih pribežnikov takoj vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, kateri so tujce tudi sprejeli nazaj.

V Nimnem so v soboto okoli poldneva izsledili 11 državljanov Sirije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za azil.

11  državljanov  Egipta in enega državljana Tunizije so v soboto izsledili tudi v Nimnem. Vse so po opravljenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Toliko  o  dogajanju  v  zadnjih  treh  dneh  na  našem  območju.  Glede na vsakodnevno  veliko  število  okuženih pozivamo vse občane na našem območju naj  upoštevajo določila aktualnega Odloka in s tem doprinesejo k zajezitvi širjenja okužbe s koronavirusom.

Za  malce razvedrila v teh težkih, resnih dneh dodajamo posnetek lisice, ki so jo šentjurski  policisti ujeli pri igri z zaščitno masko.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,660 seconds.