Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 21. 12. 2020 (štirje pijani povzročitelji nesreč, na Šmartinskem jezeru uničil WC,…)

21. 12. 2020 13:02

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  743  klicev  občanov. 174 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Od  obravnavanega  dogajanja izstopa vožnja pod vplivom alkohola. Kar trije močno pijani vozniki so ta konec tedna povzročili prometne nesreče.

Prometna varnost

Ta  konec  tedna  so  na  našem območju obravnavali pet prometnih nesreč z lažjimi  poškodbami  udeleženih  in osemnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Štirim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so zasegli vozila.

V  petek  popoldne  so  na  območju  Prevalj  obravnavali voznika osebnega vozila,  ki  je  imel  v  krvi  1,60  promila alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V  Poleni, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so obravnavali voznika  osebnega  vozila,  ki  mu  je  preizkus  s  hitrim testom pokazal prisotnost prepovedanih drog. Vozniku so odredili strokovni pregled, ki ga je  odklonil.  Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje. sledi obdolžilni predlog.

V  petek,  nekaj  pred 21. uro so na avtocesti v smeri Ljubljane v bližini avtocestnega   počivališča  Lopata  obravnavali  prometno  nesrečo,  ki  jo povzročil  26-letni  voznik  osebnega  vozila,  ki  je  vozil  pod  vplivom alkohola.   26-letnik  je trčil v  osebno vozilo, ki je vozilo pred njim in katerega  voznik  je  prehiteval tovorno vozilo. Osebno vozilo oškodovanega voznika  je  odbilo  še v tovorno vozilo. Povzročitelj je imel 1,80 promila alkohola  v  krvi.  Zaradi  vožnje  pod vplivoma alkohola so ga pridržali. Zaradi  povzročitve  prometne  nesreče  ga  bodo  kazensko  ovadili, zaradi kršitve javnega reda in miru so mu izdali še plačilni nalog.

Okoli  21.30 ure je pijan 60-letni voznik v Nizki zapeljal na travnik in trčil v drevo. V krvi je imel 2,30 promila alkohola.

V  Laškem  je  v  soboto popoldne voznica osebnega vozila, ki je vozila pod vplivom  alkohola,  v  krvi  je imela nekaj več kot  1,20 promila alkohola, trčila  v prometni znak in v parkirano vozilo, to vozilo je nato  trčilo še v drugi osebni vozili. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru  so  od  petka  do danes ukrepali triindvajsetkrat.

Kriminaliteta

Vlomi

V noči iz četrtka na petek je neznani storilec v Otiškem vrhu, v  ograjenem zunanjem  skladišču  podjetja, vlomil v  dva zabojnika in ukradel aparat za rezanje stiropora.

V soboto so bili obveščeni o vlomu v svečomat na pokopališču na Prevaljah. Storilec   je   ukradel   nekaj   kovancev,  večjo  škodo  je  povzročil  s poškodovanjem parkomata.

Na  Ulici  mesta  Grevenbroich  v  Celju  so  v  noči iz sobote na nedeljo obravnavali  vlom  v picerijo. Storilec je ukradel menjalni denar, škodo je lastnikom povzročil še z razbitjem dveh okenskih stekel.

V  isti  noči so v Velenju obravnavali vlom v prostore mladinskega centra. Storilec  je iz ene od pisarn ukradel nekaj gotovine, škodo je povzročil še s poškodovanjem balkonskih vrat.

Tatvina

Na Zelenici v Celju je neznanec z osebnega vozila ukradel vse štiri okrasne pokrove platišč.

Poškodovanje tuje stvari

Na osebnem vozilu, parkiranem na parkirišču ob stanovanjski hiši na območju Žalca je neznani storilec prerezal vse štiri pnevmatike.

V bližini Šmartinskega jezera je neznani storilec uničil WC kabino.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,771 seconds.