Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 24. 8. 2020 (17 pijanih voznikov, nasilje v družini, iz garaže ukradli dva štirikolesnika,…)

24. 08. 2020 16:16

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  841   klicev občanov. 222 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Ta konec tedna so bili izstopajoči primeri nasilja v družinah. Dva primera so policisti obravnavali  na  Koroškem  in  dva na Celjskem območju naše policijske uprave.  Petim osumljenim so izrekli ukrepe prepovedi približevanja do oškodovank.  Vseh pet nasilnežev bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih  dejanj  nasilja  v  družini.  Enega  nasilneža  so  pridržali do streznitve.

Prijavo  nasilja  v  družini  lahko  vloži  vsakdo  –  žrtev, priča, otrok, mladoletnik,  nevladna  organizacija, zasebne in državne ustanove. Pomembno je vedeti, da vsakdo, ki se odloči vložiti prijavo in sodeluje v nadaljnjih postopkih,  postane  glas otroka, glas žrtve nasilja. Tako pokaže, da zmore pomagati,  da se njegov glas sliši in doseže svoj namen. Njegovo dejanje je izrednega  pomena  za  zaščito  žrtve. Zavedati  se  moramo,  da  so vsi odgovorni za sočloveka.

S  področja  cestnega  prometa so bile izstopajoče poškodbe kolesarjev. Dva sta se v prometnih nesrečah hudo poškodovala, najmanj štirje pa lažje. Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev. Čedalje pogosteje ga mnogi uporabljajo ne le zgolj za prevoz, temveč tudi za rekreacijo. Vendar moramo pri  kolesarjenju  dobro poskrbeti za svojo varnost, saj so kolesarji poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev.

Tudi  alkohol  je  bil  ta  vikend  močno prisoten pri voznikih. V sobotnem poostrenem nadzoru  so policisti naleteli  na  17  pijanih  voznikov. Pri  102 udeležencih  cestnega  prometa  so policisti ukrepali zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Od  petka  do  včeraj  so šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo,  zasegli  vozila.  V dveh primerih so zasegli kolesi z motorjem, v štirih osebna vozila.

Tudi kršitve javnega reda in miru so bile pogoste. 35 so jih policisti obravnavali v zadnjih treh dneh.

Petek, 21. avgust 2020

V  Arnačah,  na  območju Policijske postaje Velenje, so obravnavali vlom v počitniško  hišico od koder je storilec ukradel več različnega električnega orodja.

Na   Leški   cesti  v  Mežici  je  neznani  storilec  vlomil  v  pet  kleti stanovanjskega bloka. Podatkov o tem, kaj je ukradel, policisti še nimajo.

Vlom v  klet  stanovanjskega bloka so obravnavali tudi na Vojkovi ulici v Velenju. Storilec je ukradel dva akvarija z opremo.

Na  parkirišču  v  Zagradu  v Celju je neznanec vlomil v osebno vozilo. Pod sopotnikovim  sedežem je našel denarnico z gotovino in jo ukradel. Škodo je lastnici povzročil še s poškodovanjem vrat.

Na  avtocestnem počivališču Tepanje so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec  je  iz  rezervoarja poljskega tovornega vozila ukradel dobrih 650 litrov nafte.

Na parkirišču Aškerčeve ulice v Celju je neznani storilec z osebnega vozila ukradel dve registrski tablici.

V  noči  iz  petka na soboto je neznanec vlomil v slaščičarno na Prešernovi ulici v Celju in ukradel nekaj gotovine.

Izven  naselja  Velika  Pirešica  se je v petek, okoli 18. ure,  v prometni nesreči  lažje  poškodoval  voznik  kolesa  z motorjem, ki je vozil v smeri proti  Arji  vasi.  Do  prometne nesreče je prišlo, ko ga je neznani voznik osebnega  vozila prehiteval s prekratko bočno razdaljo. Mopedist je pri tem zapeljal z vozišča v jarek in se lažje poškodoval.

Sobota, 22. avgust 2020

V  dopoldanskih  urah se je v Spodnjih Grušovljah huje poškodovala 57-letna kolesarka, ki je padla med kolesarjenjem po makadamski cesti.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v soboto okoli 15. ure obravnavali tudi v Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem. Kolesar je  s  kolesarske  steze, po kateri je vozil vzporedno z drugim kolesarjem, zapeljal  na  travnik,  izgubil  oblast  nad  kolesom,  padel  in  se  hudo poškodoval.

Nekaj  pred  deveto uro so na Vorančevem trgu v Slovenj Gradcu obravnavali prometno  nesrečo,  v  kateri  se  je lažje poškodoval kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Neprilagojena hitrost je bila tudi vzrok nesreče kolesarja, ki je padel med vožnjo z Rogle in kolesarke, ki je padla v Trnovljah pri Celju.

V  Žalcu so obravnavali tatvino vozila znamke Hyundai Matrix, svetlo rjave barve, letnik 2006, registrskih številk CE EZ-624. Vozilo je bilo parkirano pred  stanovanjsko  hišo  na  Partizanski ulici. Lastnik je v vozilu pustil kontaktne ključe.

Na  Koželjskega  ulici  v  Velenju  so obravnavali tatvino skuterja znamke Riya,  tip  RY50QT-16/25, rdeče barve, reg. CE9T-D2. Storilec je skuter, ki je bil odklenjen,  ukradel izpod balkona stanovanjskega bloka. S tatvino je lastniku povzročil za dobrih 600 € škode.

Iz vrtne ute na Cesti Simona Blatnika v Velenju je neznani storilec ukradel več orodja.

V  Velenju  so v soboto obravnavali tudi tatvino dveh koles. Gre za kolesi Scott  Genius740,  črno  zelene barve in gorsko kolo Trek 6000. Storilec je kolesi  ukradel  z  nosilca avtodoma in lastniku povzročil za okoli 3.500 € škode.

V  soboto  so bili obveščeni še o vlomih v dve vozili. Oba so obravnavali na  parkirišču  gostinskega  lokala  v  Kraberku.  Iz  tovornega  vozila je storilec  ukradel  denarnico  z  gotovino,  iz  osebnega pa moško torbico z dokumenti  in  mobitelom.  Storilec  je   z  vlomoma  v  vozili  lastnikoma povzročil za dobrih 2.000 € škode.

Nedelja, 23. avgust 2020

V  Lokah pri Mozirju  se je lažje poškodovala kolesarka, ki je med vožnjo izgubila nadzor nad kolesom in padla.

V  noči  iz  sobote  na  nedeljo  so  neznani  storilci vlomili v garažo ob stanovanjski hiši v Spodnjih Grušovljah v občini Žalec in ukradli dva štirikolesnika znamke Can-am Outlander ter zaboj orodja. Povzročena škoda znaša dobrih 40.000 €.

V  Šoštanju  je  neznani  storilec vlomil v skladišče gostinskega lokala in ukradel štiri zaboje piva.

V  Košnici je neznanec s traktorja ukradel registrsko tablico in rotacijsko luč.

V  Laškem je neznanec vlomil v osebno vozili in ukradel denarnico, ki jo je lastnik pustil v vozilu na vidnem mestu.

Iz  osebnega vozila,  parkiranega na Prešernovi ulici v Velenju, na katerem je bilo odprto okno, je storilec ukradel mobilni telefon.

Torbic,  kovčkov in drugih predmetov ne puščajte na policah, sedežih ali na drugih vidnih mestih. Ti predmeti so vaba za tatove; varneje bodo shranjeni v  prtljažniku.  Zlatnina,  denar,  kreditne  kartice, čeki in dokumenti ne sodijo v predale vozila. Ko zapuščate vozilo, zaprite vsa okna in vrata ter obvezno  zaklenite vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo. Nikoli ne puščajte  ključa  v  kontaktni  ključavnici, tudi če zapustite vozilo le za hip.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 2,541 seconds.