Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 26. 10. 2020 (poziv policistov, krišitelje doletela še kazen zaradi kršenja covid ukrepov, pijan tovornjakar, vrsta nesreč kolesarjev,…)

26. 10. 2020 11:57

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  721  klicev  občanov. 176 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Prometna varnost

Ta  konec  tedna so na našem območju izstopale prometne nesreče kolesarjev, kar sedem so jih obravnavali.

Včeraj,  nekaj  pred  17.  uro,  so bili obveščeni, da se je na kolesarski stezi  med  Velenjem  in Šoštanjem huje poškodoval  71-letni kolesar, ki je padel, ko naj bi se umikal mački, ki je skočila na stezo.

V  soboto  so  se  v  Nazarjah,  Dovžah in v Velenju  lažje poškodovale tri kolesarke.

Včeraj so se v prometnih nesrečah lažje poškodovali trije kolesarji.

V Pernovem se je kolesar poškodoval, ko je  prehiteval osebno vozilo, ki je zavijalo v levo.

Na  Mariborski cesti v Celju je padel kolesar, ki je izgubil ravnotežje, ko je zapeljal na robnik.

Med  vožnjo  s Svetine je včeraj popoldne, zaradi neprilagojene hitrosti, v ovinku kolesar izgubil nadzor nad kolesom in padel.

Glede  na  to,  da  bodo  mnogi  lepe  jesenske dni izkoristili za vožnjo s kolesom, naj ne bo odveč par napotkov. Najdete jih na povezavi: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/801-varno-na-kolo

V nadaljevanju še o preostalem dogajanju s področja prometne varnosti.

Policisti  Postaje  prometne policije Celje so v petek zvečer na avtocesti, izven naselja Cerovec, na avtocestnem počivališču Zima, ustavili poklicnega voznika skupine vozil v sestavi vlečnega in priklopnega vozila. Vozniku, ki je  opravljal  prevoz  blaga  v  cestnem  prometu za prevozniško podjetje z območja  Republike  Slovenije,  so  odredili preizkus alkoholiziranosti. Po pravilno  opravljenem  preizkusu mu je indikator alkohola v izdihanem zraku pokazal   rezultat  0.72  miligrama  alkohola  v  litru  izdihanega  zraka. Predpisana  sankcija  za  storjeni  prekršek je globa v višini  1.200 € ter stranska sankcija 18 kazenskih točk.

V soboto, okoli dveh zjutraj, so v Slovenskih Konjicah obravnavali voznika osebnega  vozila,  ki ni ustavil na znake policistov. Na Liptovski ulici je trčil  v leseno ograjo mostu,  in pobegnil s kraja. Voznika, doma z območja PU  Kranj, so kmalu prijeli in ga pridržali. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Ker je kršil določila Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19,  so ga oglobili.

Danes,  okoli  enih  zjutraj,  so v Radmirju obravnavali voznika osebnega vozila,  ki  mu  je alkotest pokazal, da je imel 0,64 miligramov alkohola v litru  izdihanega  zraka.  Vozniku  so  prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno  odvzeli  vozniško  dovoljenje.  Sledi  obdolžilni  predlog. Zaradi kršitev  določil  Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19, so ga oglobili.

Poziv očividcem prometne nesreče

V četrtek, 22. oktobra, med 6.25 in 14.30 uro, je na parkirnem prostoru pri Zdravstvenem   domu  v  Slovenj  Gradcu,  prišlo  do  prometne  nesreče  I. kategorije,  pri  čemer  je voznik belega osebnega vozila trčil v parkirano vozilo  znamke  Audi, tipa A4 in s kraja odpeljal. Neznana priča dogodka je za  brisalcem  vetrobranskega stekla vozila oškodovanke, pustila obvestilo, na  katerem je zapisala registrsko številko povzročiteljevega vozila, ne pa tudi  svojih  kontaktnih  podatkov.  Osebo,  ki  je  je pustila obvestilo o povzročiteljevem  vozilu,  zaradi  razjasnitve  okoliščin prometne nesreče, policisti prosijo naj se oglasi  na Policijsko postajo  Slovenj Gradec.

Kriminaliteta

V  petek  so  bili  obveščeni, da je neznani storilec, na osebnem vozilu v Kozjem, z ostrim predmetom poškodoval dve pnevmatiki.

Na pokopališčih v Radečah in v Vrhovem je neznanec vlomil v svečomata in iz obeh  ukradel  kovance.  Lastniku je je škodo  povzročil še s poškodovanjem svečomatov.

Na  Pohorski  ulici  v  Celju  so  obravnavali tatvino kolesa znamke Scott Bulder temno sive barve.

Na območju Šentjurja je voznik kombajna v petek pri žetvi zapeljal na večjo kovinsko  cev,  ki  je  močno  poškodovala nože in greben kombajna. Obstaja verjetnost,  da  je  kovinsko  cev  nekdo  nastavil na njivo. Lastnik škodo ocenjuje na dobrih 8.000 €.

V  soboto  so  bili obveščeni, da so neznani storilci s terase gostinskega lokala  v  Latkovi  vasi  ukradli  več  kot trideset stolov in tri mize ter lastnici povzročili za okoli 3.000 € škode.

V  noči iz sobote na nedeljo so v Velenju zalotili žensko, ki je vlomila v dve  vozili.  Pri  sebi  je  imela  tudi stvari, ki jih je ukradla v eni od
velenjskih  drogerij.   Storilko  bodo  kazensko  ovadili.  Ker  je  kršila določila  Zakona  o  začasnih  ukrepih  za  omilitev  in  odpravo  posledic COVID-19, so jo oglobili.

Včeraj  zjutraj  so bili obveščeni, da je neznani storilec iz rezervoarjev treh  tovornih vozil parkiranih na avtocestnem počivališču Tepanje, ukradel dobrih 1.100 litrov goriva.

Na  Prešernovi  ulici  v  Celju  so  obravnavali  poskus  vloma v poslovne prostore. Storilec je lastnici škodo povzroči s poškodovanjem okna.

Včeraj  dopoldne  so  bili  obveščeni,  da  je neznani storilec na območju Vojnika na štirih vozilih , parkiranih ob gozdu, prerezal štiri pnevmatike.

Nasilje v družini

Na območju Policijske uprave Celje so minuli vikend obravnavali  pet sumov storitve  kaznivih  dejanj  nasilja v družini. Storilcem so izrekli ukrepe prepovedi približevanj žrtvam in jih kazensko ovadili.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,753 seconds.