Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 26. 3. 2018 (podrobneje o smrti planinca, še ena nesreča v gorah, zasegi vozil,…)

26. 03. 2018 11:35

Pregled dogodkov, ki so jih minuli vikend obravnavali policisti PU Celje:

Petek, 23. marec 2018

Vlomi v stanovanjske hiše – Radeče

V Radečah so policisti obravnavali vlome v  štiri stanovanjske hiše. V dveh primerih je storilec ukradel zlatnino, v dveh ni ničesar odnesel,  škodo je povzročil z vlamljanjem.

Zasegi vozil – Celje, Žalec, Velenje in Šentjur

V petek so policisti štirim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo zasegli vozilo.

Na območju Žalca in Celja so vozilo zasegli 29-letnemu in 59-letnemu vozniku, ki sta vozila brez vozniškega dovoljenja. Na območju Šentjurja 41-letni voznici in na območju Velenja pa 53-letnemu vozniku, ki sta vozila kljub ukrepu prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

V soboto izstopajočih dogodkov policisti niso obravnavali.

Nedelja, 25. marec 2018

Nesreči v gorah – Mrzla gora,

Včeraj, nekaj pred 14. uro, so bili policisti obveščeni, da je pri sestopanju z Mrzle gore, snežni plaz ujel 27-letnega planinca doma z območja Policijske uprave Maribor. 27-letnik, ki se plazu ni mogel umakniti, je zdrsel po pobočju navzdol okoli 200 metrov do skalnega previsa in nato zdrsel še čez skalni previs, približno 50 metrov v globino. 27-letnik je poškodbam podlegel.

Nekaj čez 14.30 uro so bili policisti obveščeni še o eni nesreči v gorah. Trije smučarji so smučali od Severne stene brane v smeri Kamniško savinjskega sedla. 54-letni smučar, doma z območja Policijske uprave Ljubljana, je zapeljal na ledeni previs, od koder ga je odneslo približno 80 metrov v globino. Pri padcu se je izjemno hudo poškodoval. S helikopterjem so ga odpeljali v OKC Ljubljana.

Vlom v stanovanjsko hišo – Šmarje pri Jelšah

Včeraj so policisti na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je ukradel gotovino in zlatnino.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,087 seconds.