Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 27. 5. 2019 (podrobnosti o hudih prometnih nesrečah

27. 05. 2019 10:13

V času od petka do danes so celjski in koroški policisti obravnavali 42 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami, dve pa sta se končali s hudimi telesnimi poškodbami.

V policijske evidence so na novo vpisali 7 tatvin, 8 vlomov, 3 poškodovanja tujih stvari, goljufijo, KD Nasilja v družini, KD Povzročitve splošne nevarnosti ter dva druga kazniva dejanja. Policisti so 17-krat intervenirali na javnem kraju in 11-krat v zasebnem prostoru

Prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami v Mozirju in Žalcu
Prva prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v petek ob 23.17 uri v Žalcu. 64-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Celja proti Žalcu. Izven naselja Petrovče je z vozilom zapeljal levo preko prekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, na katerem je tisti čas zaradi okvare na vozilu ustavil voznik tovornega avtomobila in je v tem trenutku kot pešec stal na smernem vozišču za smer Celje ob tovornem vozilu. Pri trčenju se je pešec hudo telesno poškodoval. Voznik osebnega avtomobila je odpeljal naprej ne da bi nudim pomoč poškodovanemu v prometni nesreči, vendar se je nato vrnil na kraj nesreče. Zoper voznika osebnega avtomobila sledi kazenska ovadba za KD Nevarne vožnje v prometu ter KD Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Do druge prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami je prišlo v soboto ob 20.00 uri na regionalni cesti v Novi Štifti. 58-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Gornjega Gradu proti Kamniku. V križišču z lokalno cesto v Novi Štifti je pričel zavijati levo na stransko cesto in pri tem izsilil prednost 47-letnemu vozniku motornega kolesa. Voznik motornega kolesa je pričel zavirati, vendar zaradi neprilagojene hitrosti vozila ni mogel ustaviti in je trčil v desni bok osebnega avtomobila. Voznik motornega kolesa se je pri padcu hudo telesno poškodoval. Zoper 58-letnega voznika osebnega avtomobila bomo podali kazensko ovadbo za KD Nevarne vožnje v prometu.

Alkohol v prometnih nesrečah
V obeh primerih prometnih nesreč, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami, sta povzročitelja vozila pod vplivom alkohola. Ob tej priložnosti znova opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da je alkohol v prometu zelo nevaren. Skoraj polovico letošnjih smrtnih prometnih nesreč na našem območju, so povzročili udeleženci, ki so bili pod vplivom alkohola.

Vlom v gostinski lokal – Celje
V Vojniku je bilo vlomljeno v gostinski lokal, odtujena pa je bila manjša količina menjalnega denarja,

Vlom v poslovni prostor – Celje
Celjski policisti so obravnavali tudi vlom v poslovni prostor v Celju. Odtujena je bila blagajna ter LCD televizor. Skupno škodo ocenjujejo na okoli 2000 EUR.

Vlom v poslovni prostor – Velenje
Vlom v poslovni prostor so obravnavali tudi velenjski policisti, odtujeno pa je bilo za okoli 15.000 EUR akumulatorskega orodja.

Tatvina goriva Šentjur
Tatvino goriva na počivališču Zima so obravnavali šentjurski policisti. Iz parkiranega tovornega vozila so nepridipravi iztočili za okoli 300 EUR goriva.

Božidar Pezdevšek, vodja centra, višji samostojni policijski inšpektor II

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,619 seconds.