Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 30. 11. 2020 (vlomilca nevede zaklenila v klet, Romun krepko prekoračil dovoljeno hitrost, v Žalcu vozil močno pijan,…)

30. 11. 2020 11:12

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh   prejeli  598  klicev občanov. 139 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Prometna varnost

Od  petka  do  danes  so na našem območju obravnavali devetnajst prometnih nesreč.

V  eni  se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila, v katero je zaradi vožnje  s  prekratko  varnostno  razdaljo v Lokarjah, na območju Policijske postaje Šentjur, trčila voznica osebnega vozila. Ostale prometne nesreče so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Na  avtocesti  so obravnavali romunskega voznika osebnega vozila, ki je na viaduktu  Slatina,  pri  omejitvi  100  km/h,  vozil  180 km/h. Voznika so oglobili.

V Žalcu so obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z  alkotestom  je  pokazal, da je imel dve promili alkohola v krvi. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi   kršitev   javnega  reda  in  miru  so  ta  konec  tedna  ukrepali osemnajstkrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Velenje so obravnavali malce poseben vlom.

Neznani  storilec  je  vstopil  v  odklenjeno  klet  ob  stanovanjski hiši. Lastnica  je v  poznih večernih  urah klet zaklenila in vanjo nevede zaprla storilca,  ki  je nato v nočnih urah prežagal več lesenih letev in pobegnil iz  kleti,  s  seboj  pa  odnesel  več  električnega  orodja in prehranskih artiklov.

V  noči  iz  sobote  na  nedeljo  so  na  avtocestnem  počivališču Tepanje obravnavali  tatvino   dobrih  750  litrov nafte. Storilec jo je ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

Na Škapinovi ulici v Celju je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka. Ukradel je stojalo za novoletno jelko in lučke za jelko.

V Velenju je neznani storilec z ostrim predmetom na vozilu parkiranem pred stanovanjsko hišo naredil več risov in s tem lastnici  povzročil za dobrih 1.000 € škode.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,037 seconds.