Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 9. 11. 2020 (trčil v kolesarja in odpeljal, poškodoval tri osebe, opozorilo policistov,…)

09. 11. 2020 13:51

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah prejeli 140 klicev občanov.  32 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

V  zadnjih  24.  urah  so  obravnavali  dve  prometni  nesreči  z  lažjimi poškodbami udeleženih in pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo  prometno  nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj, nekaj čez 14. uro, obravnavali  na lokalni cesti Frankolovo – Lipa pri Frankolovem, v Dolu pod Gojko.  Po  navedbi  kolesarja naj bi vanj trčil mlajši voznik kolesa z motorjem in odpeljal. O prometni nesreči policisti še zbirajo obvestila.

Drugo   prometno  nesrečo  z  lažjimi  poškodbami  so  nekaj  po  19.  uri obravnavali  na  avtocesti  pri izvozu Tepanje. V prometni nesreči sta bili udeleženi  dve osebni vozili. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila,  ki  je  zaradi  neupoštevanja pravil o prednosti, trčil v  drugega voznika   osebnega  vozila.  Le ta se je v trčenju lažje poškodoval. Povzročitelju, hrvaškemu državljanu, so izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju.

Na  območju Radelj ob Dravi so včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom  alkohola.  Alkotest mu je pokazal 1.03 miligramov  alkohola  v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so zasegli vozili. V Celju  so  zasegli  kolo  z  motorjem,  v Rogatcu  in v Prelogah pa osebni vozili.

S področja prometne varnosti dodajamo še opozorilo.

Glede na nizke jutranje temperature, zaradi katerih na vozilih že ledenijo stekla,  poskrbite, da boste le ta pred vožnjo temeljito očistili. Ta konec tedna so namreč policisti na območju  Policijske postaje  Ravne  na  Koroškem obravnavali  voznika,  ki  pred  vožnjo ni očistil stekel na vozilu, zaradi slabe  vidljivosti  zapeljal na levo stran vozišča in trčil v dve parkirani vozili, zaradi česar so izdali plačilni nalog.

Javni red in mir

Nekaj  čez  17.  uro  so  bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju  Policijske  postaje  Slovenj Gradec. Na kraju so ugotovili, da je 41-letni  moški poškodoval tri osebe, eno huje in dve lažje. Zaradi povzročitve hude telesne poškodbe ga bodo kazensko ovadili.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,762 seconds.