Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 1. 2. 2018 (poskus drzne tatvine, poziv okradeni občanki)

01. 02. 2018 09:49

Na našem območju je bilo včeraj mirno. Policisti so obravnavali sedem kaznivih dejanj, osem prometnih nesreč, od tega eno z lažjimi telesnimi poškodbami, ter dve kršitvi javnega reda in miru.

Od obravnavanega dogajanja izpostavljamo poskus drzne  tatvine.

Poskus drzne tatvine – Lopata

Na Lopati so policisti včeraj obravnavali poskus drzne tatvine. Moški star okoli 50 let in ženska stara okoli 30 let, sta okoli desetih dopoldne, prišla do stanovanjske hiše na Lopati, kjer živi starejša občanka.

Moški je občanko zamotil z vprašanji, ženska pa se je medtem izmuznila v hišo. Ko je občanka opazila, da je ženska v hiši jo je uspela zakleniti na verando in obvestiti policijo. Ko je moški videl, da je občanka žensko zaklenila je pobegnil. Skozi okno je pred prihodom policije uspela zbežati tudi neznanka. Ukradla nista ničesar.

Za konec poziv občanki, ki ji je v torek, 30. januarja okoli 9. ure dopoldne na Lilekovi ulici v Celju, moški iz rok iztrgal torbico in pobegnil.

Dogajanje je opazil občan, ki je bil v bližini in stekel za storilcem. Ko je storilec opazil, da občan teče za njim, je torbico odvrgel. Občan je torbico vrnil oškodovanki. Glede na to, da so policisti storilca izsledili, prosijo občanko, da se oglasi na Policijsko postajo Celje oziroma pokliče na telefonsko številko 03 54 26 400.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 2,079 seconds.