Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 19. 8. 2020 (ukradel 80 dreves, vloma v župnišči,…)

19. 08. 2020 11:09

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 245 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali pet prometnih nesreč z lažjimi poškodbami udeleženih.

Okoli 13. ure se je na območju Logarske doline lažje poškodovala mladoletna kolesarka, ki je kolesarila v spremstvu staršev in je pri vožnji navzdol, iz smeri Pentlje, v desnem ovinku, izgubila nadzor nad kolesom in zapeljala okoli 3 metre globoko v suho strugo potoka.

Na Opekarniški cesti v Celju se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila, v katero je trčil voznik osebnega vozila, ki je nenadno zapeljal na levo smerno vozišče in čelno trčil v vozilo voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti.

V Velenju, na Partizanski cesti, se je okoli 17. ure v prometni nesreči lažje poškodoval kolesar. Vanj je trčila voznica osebnega vozila, ki mu je v križišču izsilila prednost.

V Šentjurju se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila, ki mu je prednost izsilila voznica osebnega vozila.

V Slivnici, na območju Policijske postaje Šentjur, se je sinoči lažje poškodoval sopotnik na traktorju, ki se je med vožnjo po makadamski cesti prevrnil.

Poleg omenjenih so obravnavali še sedem prometnih nesreč z materialno škodo.

Petim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so včeraj zasegli vozila. Osebna vozila so zasegli v Žalcu, v Vonarju in na Lopati. V Laškem so vozniku zasegli kolo z motorjem, v Štorah pa traktor.

Kriminaliteta

Včeraj so bili obveščeni o vlomih v dve župnišči, na območju policijskih postaj Slovenske Konjice in Žalec.

Na konjiškem območju je storilec v objekt vlomil skozi pritlično okno ter pobegnil, ko se je sprožila alarmna naprava. Ukrasti ni uspel ničesar. Škodo je povzročil s poškodovanjem okna.

Na žalskem območju je neznanec v prostore župnišča prav tako vlomil skozi okno. Do vloma je najverjetneje prišlo že v noči iz nedelje na ponedeljek. Storilec je prostore preiskal. Ukradel ni ničesar. Škodo je povzročil s poškodovanjem okna.

Včeraj so bili obveščeni, da je neznani storilec iz gozda v Trebčah, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, ukradel okoli 80 dreves. Lastniku je z dejanjem povzročil za dobrih 10.000 € škode.

V Velenju je neznani storilec iz ograjenega skladiščnega prostora podjetja ukradel okoli 60 aluminijastih spojk in tri palete odpadnih kablov.

Na območju Policijske postaje Laško so obravnavali nasilje v družini. Kršitelja bodo kazensko ovadili, izrekli so mu tudi ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir

S področja javnega reda in miru poročajo o osmih kršitvah. Pet so jih obravnavali v javnih prostorih in tri v zasebnih. Enega kršitelja so pridržali.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 1,013 seconds.