Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 18. 11. 2020 (obeležujemo evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo, na spletu objavil dobitno športno loterijo in bil ob dobitek,…)

18. 11. 2020 11:34

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah  prejeli 240 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo.

V  Velenju  so  okoli  poldneva ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus  z alkotestom pokazal, da je imel 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega  zraka.  Vozniku  so  začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Močno  pijanega  voznika,  ki  je imel kar 0,90 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, so včeraj popoldne ustavili tudi v Vojniku. Ker je vozil brez  vozniškega dovoljenja so mu zasegli še vozilo. Za nameček je imel na vozilu nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata njegovemu vozilu. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Poleg  omenjenega  zasega vozila, so vozili zasegli še dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

Včeraj  nas  je  občan  obvestil,  da  je  na  družbenih  omrežjih  objavil fotografijo stavnega listka, ki mu je prinesel dobitek. Za zdaj še neznanec je  to  izkoristil  in  opravil dvig s stavnega listka. V omenjenem primeru obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja goljufije. Ob tej priložnosti znova  opozarjajo  vse  občane,  naj bodo pri objavah na družabnih omrežjih izjemno previdni.

Nasilje v družini

Zaradi  suma  storitve kaznivega dejanja nasilje v družini so včeraj dvema nasilnežema  izrekli  ukrepa  prepovedi  približevanja.  Oba  bodo kazensko ovadili.

Ob  tem policisti znova  opozarjajo, da je vsako nasilje nedopustno in  da se nikoli ne konča  samo  od  sebe. Zato vse žrtve nasilja znova pozivajo, naj nas v primeru  nasilnih dejanj takoj pokličejo na  telefonsko število 113 da bodo žrtvam zagotovili pomoč in ukrepali zoper storilce.

V teh, zaradi razširjenosti epidemije težkih časih, so odnosi v mnogih družinah izpostavljeni preizkušnji, zato policisti v tej situaciji še posebej pozivajo k strpnosti v družinskih odnosih. Naj bo čas, ki ga preživljamo skupaj obarvan z razumevanjem, spoštovanjem in strpnostjo. Na vse pa apelirajo, če zaznate nasilje v družini, nas o tem obvestite, saj mnoge žrtve težko najdejo način, da bi same poklicale na pomoč. Ne zatiskajte si oči in ne preslišite klicev na pomoč iz sosednjega stanovanja, hiše, dvorišča. Dolžnost vseh nas, tudi če smo le naključni opazovalci je, da o nasilju obvestimo policijo in druge pristojne institucije. Če žrtve nimajo dovolj moči, da bi spregovorile in poiskale pomoč, postanimo njihov glas in doprinesimo k temu, da se nasilje zaustavi. Nihče nima pravice izvajati nasilja nad komerkoli.

Danes, 18. novembra obeležujemo evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo.

https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/106578-vsak-otrok-ima-pravico-do-otrostva-18-november-evropski-dan-boja-proti-spolni-zlorabi-otrok

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 1,416 seconds.