Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 21. 10. 2020 (z objestno vožnjo ogrožal promet med Celje in Laškim, hitri test potrdil prisotnost kokaina in konoplje, poziv policistov,…)

21. 10. 2020 10:20

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah  prejeli   306  klicev  občanov.  70 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

Prometna varnost

Včeraj  so policisti na območju PU Celje obravnavali  eno  prometno nesrečo s hudimi poškodbami in osem prometnih nesreč z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo so zasegli vozili.

Občan je policiste včeraj obvestil o vozniku poljskih registrskih oznak, ki je med Celjem  in  Laškim  vozil  objestno in je storil več prekrškov. Voznika so ustavili  na območju Rimskih Toplic in mu zaradi zaznanih prekrškov izrekli globo, ki jo je poravnal  na kraju. Policisti so v včeraj v Rimskih Toplicah obravnavali še enega objestnega voznika, ki je v naselju vozil 108 km/h in ostal brez vozniškega dovoljenja. Več tukaj.

Na  območju Šentjurja so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje in pod vplivoma alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,56 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

V  Otiškem Vrhu so vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja zasegli neregistriran štirikolesnik.

Prometno  nesrečo  s hudimi telesnimi poškodbami so včeraj okoli 15.30 ure obravnavali  v  Zrečah,  kjer je s kolesom padel mladoletni fant in se hudo poškodoval.

V  Celju  so  obravnavali voznika, ki je nezanesljivo vozil. Hitri test je potrdil  prisotnost prepovedanih drog kokaina in konoplje, zaradi česar so mu odredili še strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog

Danes  nekaj čez pol sedmo uro zjutraj so bili policisti obveščeni, da je v Paki pri Velenju  prišlo  do  prometne  nesreče,  v  kateri  je  po  prvih  podatkih udeleženih  šest  vozil.  Prometno  nesrečo  je  povzročil  voznik osebnega vozila,  ki  je  vozil  iz  smeri   Slovenj  Gradca  proti  Velenju in je z neznanega vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas ter trčil v osebno vozilo, ki  je  tisti  trenutek  pripeljalo  nasproti.  Zaradi  vožnje  s prekratko varnostno  razdaljo  je  prišlo še do trčenja štirih vozil. Dva voznika sta bila  z  reševalnim  vozilom  odpeljana  v  Zdravstveni dom Velenje. Stopnje poškodb še niso potrjene.

V tem času, ko so bolnišnice in zdravstveno osebje, že tako zelo obremenjeni s trenutno situacijo zaradi razširjenosti koronavirusa, policisti pozivajo vse udeležence v cestnem prometu, naj bodo pri vožnji še posebej strpni in previdni. Naj skrbijo za svojo varnost in varnost vseh ostalih udeležencev v cestnem prometu. V tem času je izrednega pomena, da pazimo drug na drugega tudi v cestnem prometu.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali štirikrat. Trikrat v javnih in enkrat v zasebnih prostorih.

PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 2,192 seconds.