Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 4. 11. 2020 (ilegalni migranti, trčil v pešca,…)

04. 11. 2020 11:59

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 293 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih.

Prometna varnost

Včeraj  so  na območju Policijske uprave Celje obravnavali sedem prometnih nesreč.  V  dveh  sta se lažje poškodovala pešec in voznik osebnega vozila. Pet  prometnih  nesreč  se  je  končalo  z  materialno  škodo na vozilih in objektih.

V  Laškem  se je v trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je prišlo zaradi vožnje  z  neprilagojeno  hitrostjo, lažje  poškodoval  eden od udeleženih voznikov.

V Latkovi vasi je voznik osebnega vozila na prehodu za pešce trčil v pešca, ki se je v trčenju lažje poškodoval. Štirim  voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so včeraj zasegli vozila.

Včeraj so policisti med  Celjem  in  Radečami  izvajali  poostren nadzor prometa s poudarkom na hitrosti in ravnanjem pešcev v cestnem prometu. Zaznali  so  68  prekoračitev  hitrosti,  27 kršitev pešcev in tri kršitve voznikov do pešcev.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

V  Rečici  ob Savinji so obravnavali tatvino motornega kolesa znamke Honda CB 100 RA, kovinsko sive barve, letnik 2008, registrskih številk  CE ZC 13. Storilec je motorno kolo ukradel izpod nadstreška stanovanjske hiše.

V  Mežici  so  obravnavali  vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel za okoli 100 € bankovcev in kovancev.

V  Trnovljah  pri Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Lastniku je škodo povzročil s poškodovanjem terasnih vrat.

Ilegalne migracije

Včeraj nas je občan obvestil, da je v gozdu na območju Žahenberca opazil skupino ilegalnih prebežnikov. Kmalu po obvestilu so na tem območju izsledili osem oseb, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Šlo je za pet državljanov Sirije, dva državljana Egipta in enega državljana Alžirije. Po izvedenih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 1,698 seconds.