Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 9. 9. 2020 (nasilje v družini, ukradel kuverto z gotovino, naredil rise na avtomobilu,…)

09. 09. 2020 14:28

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah  prejeli  264 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Na  območju  naše  policijske  uprave  so  včeraj  obravnavali dva primera nasilja v družini. V obeh primerih so nasilnežema izrekli ukrepa prepovedi približevanja  do  partnerk, oba so pridržali in ju bodo v nadaljevanju kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini.

Dom,  ki naj bi predstavljal najvarnejše mesto, je za mnoge žrtve nasilja v družini  lahko  bolj  nevaren  kot javni kraji. Žrtev včasih sama ne zmore poklicati  na  pomoč,  zato  pozivamo vse sosede, prijatelje, znance, naj v primeru,  ko  v  sosednjem  stanovanju  slišijo nasilje ali klice na pomoč, nemudoma pokličejo policijo in s tem pomagajo žrtvi. Policisti bodo storili vse,  da bodo žrtvi zagotovili pomoč in rešitev, zoper storilca pa ustrezno ukrepali.  Policisti sodelujejo tudi z ostalimi organizacijami, ki žrtvam nudijo pomoč,  kot  so  SOS-telefon, Društvo za nenasilno komunikacijo ter centri  za  socialno  delo.  S  sodelovanjem želijo žrtvam sporočiti, da v najhujših življenjskih trenutkih niso same.

Prometna varnost

S  področja  cestnega  prometa  poročamo o petnajstih prometnih nesrečah. V Celju  sta  se  v naletnem trčenju dveh osebnih vozil lažje poškodovala oba voznika,  v ostalih prometnih nesrečah je na srečo prišlo  le do materialne škode na vozilih in objektih.

V  Bodrišni  vasi,  v  Slovenj Gradcu  in v Celju so zasegli osebna vozila trem voznikom, ki so vozili brez  veljavnih vozniških dovoljenj.

Kriminaliteta

V  Dobravi,  na  območju   Policijske  postaje  Radlje ob Dravi, so včeraj obravnavali  tatvino  traktorja  in  tatvino več različnega orodja. Neznani storilci so v  noči iz ponedeljka na torek izpod nadstreška ob stanovanjski hiši  ukradli   traktor znamke POLARIS, registrskih številk SG H5-N1, rdeče barve.  Iz  delavnice  so ukradli še  dve motorni žagi, kosilnico na nitko, baterijsko  kotno  brusilko,  baterijsko  udarno  kladivo  ter  nekaj kosov drugega  orodja.  Lastnikom  so  s  tatvino  povzročili za najmanj 30.000 € škode.

V  Dravogradu  je neznanec iz odklenjenega stanovanja več stanovanjske hiše ukradel kuverto z gotovino. Občane znova opozarjamo, da naj vrata stanovanj in  stanovanjskih  hiš   skrbno  zaklepajo, tudi kadar jih zapuščajo  le za zelo kratek čas.

V  Podkraju  pri  Velenju  je  neznani  storilec v popoldanskih urah, skozi vhodna vrata, vlomil v nenaseljeno  stanovanjsko  hišo.  Prostore  je preiskal. Ukradel je dve steklenici žganja.

V  Novem trgu v Celju so obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je  z  ostrim predmetom naredil rise po celotnem osebnem vozilu in lastniku povzročil za dobrih 2.000 € škode.

V Osredku pri Zrečah se je v popoldanskih urah hudo poškodoval 56-letni moški, ki se mu je pri sestopu s strehe  na domači hiši, izmaknila lestev in je padel z višine dobrih treh metrov na betonska tla.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 0,701 seconds.